Parc de la Vallée geeft Schwarzkopfklassieker een nieuw leven

Het Franse pretpark Parc de la Vallée heeft een oude achtbaan van de voormalige Duitse fabrikant Schwarzkopf, een nieuw leven gegeven. De achtbaan vond er een nieuwe thuis nadat ze eind 2017 werd afgebroken in een ander pretpark. Ondertussen werd de rollercoaster geopend en draait ze weer haar rondjes zoals vanouds.

 

Parc de la Vallée is een pretpark gelegen in het departement Deux-Sèvres te Frankrijk. Het ligt ongeveer in het midden van het land qua hoogte en qua breedte aan de linkerkant. Het park opende er dit jaar Circuit Bobsleigh, een oude achtbaan van Schwarzkopf die vorig jaar werd afgebroken in het Franse pretpark Nigloland. Het is de derde achtbaan van het kleine parkje.

De rollercoaster kwam in 1995 naar Nigloland en opereerde daar onder de naam Course De Bobsleigh. Later werd de naam nog omgedoopt tot kortweg Bobsleigh. Daarvoor reisde de achtbaan rond met de Zweedse exploitant Ring-Bingo AB en met de Duitse exploitant Müller-Brüne. Van 1981 tot en met 1983 stond de achtbaan in het Engelse pretpark Drayton Manor als Jumbo Jet. Daarvoor reisde de achtbaan rond in Nederland met Jan Kroon, maar voor het eerst zag deze baan het daglicht op de Zwitserse kermissen met de exploitant Hermann Hablützel. Deze achtbaan werd al in zes verschillende landen opgebouwd en Parc de la Vallée is dus maar liefst de zevende eigenaar.

Circuit Bobsleigh is een City Jet van het type Jet 400, een van de oudere modellen van de Schwarzkopfachtbanen. De rit start met een elektrische spiraallift die de bezoekers naar het hoogste punt van de achtbaan meebrengt. De achtbaan zou 13 meter hoog zijn en een snelheid behalen van 60 km/u. De attractie was een investering van 200.000 euro. Hiermee hoopt het park de kaap van de 80.000 bezoekers te behalen.

 

 

Bron: lanouvellerepublique, rcdb, Nigloland, Parc de la Vallée

Foto: Freizeitpark-Welt

Video: Parc de la Vallée