Nieuw pretpark in turkije met 17 achtbanen dreigt nooit te openen

Ankapark, het grootste pretpark van Azië, dreigt nooit te zullen openen. Al jarenlang is men bezig met de bouw van het pretpark en zo goed als alle attracties zijn dan ook al opgebouwd, inclusief de 17 achtbanen. Toch dreigt dit veelbelovende pretpark nooit te openen voor het publiek.

 

Ankapark is gelegen in de Turkse hoofdstad Ankara. Het gloednieuwe pretpark, dat normaal al in 2015 had moeten openen, zit in slechte papieren. Ankapark was het idee van de voormalige burgemeester van Ankara, Melih Gökçek. Melih werd echter het onderwerp van een corruptieonderzoek met betrekking tot de manier waarop publieke middelen werden gebruikt, inclusief de financiering van Ankapark.

Ondertussen werd Melih Gökçek uit zijn functie gezet en het laatste wat over hem bekend is, is dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem loopt. De verdere opbouw van Ankapark is hierdoor in 2017 tot stilstand gekomen.

Tot overmaat van ramp is de nieuwe burgemeester van Ankara geen voorstander van het nagelnieuwe park. Toch erkent hij de aanzienlijke investeringen die gemaakt werden. Daarom heeft hij voorgesteld om via een referendum de toekomst van het park te bepalen.

Er is weinig informatie beschikbaar over hoe dit verhaal verder is gelopen, maar in mei 2018 werd er een huurovereenkomst voor het park afgesloten. Dit suggereert dat het park zal blijven bestaan, maar de opening zal ongetwijfeld worden gehinderd door de politieke en bureaucratische rompslomp.

Een van de spectaculairste achtbanen van het park is ongetwijfeld een achtbaan die gebouwd werd door Intamin en die wel tien keer overkop gaat. De bouw van deze rollercoaster werd zelfs in 2014 al voltooid.

 

 

Welke achtbanen er nog in het pretpark staan kan je hier ontdekken.

 

 

 

 

Bron: rcdb