Wonderland Eurasia heropent in april onder nieuw management

Minder dan een jaar na de opening van het gigantische pretpark Wonderland Eurasia, leek het einde al nabij: de elektriciteitsrekening en de loonkosten konden niet meer betaald worden door de huidige exploitant. Daardoor heeft de Turkse hoofdstad Ankara het park eerder deze week overgedragen aan een nieuwe partij. De heropening staat gepland voor de eerste week van april.

 

Vorige week kwam het schokkende nieuws naar buiten dat Wonderland Eurasia, een gigantisch pretpark bij de Turkse hoofdstad Ankara, de deuren zou gesloten hebben. De huidige operator van het park, GBM Ticaret-Çelik Ortak Girişim Grubu, kon de openstaande elektriciteitsrekening van ruim 350.000 euro niet meer betalen. Als kers op de taart werd later ook het personeel niet meer uitbetaald en naar huis gestuurd voor onbepaalde tijd. Nu heeft Ankara het park overgedragen aan een nieuwe exploitant, ECS Stil Tekstil: een Turkse textielgigant. Zij hebben een exploitatie-contract van 28 jaar getekend en meteen de volledige elektriciteitsschuld afbetaald. Ook zijn ze momenteel in de weer om alle achterstallige loonkosten uit te betalen.

De algemeen directeur van ECS Stil Tekstil verklaarde het volgende: “we hebben de energiegerelateerde problemen verholpen en daarnaast hebben we reeds 75 procent van de opgebouwde loonkosten uitbetaald.” Daarnaast gaat het nieuwe management tijdens de komende weken verscheidene renovatiewerken van gebouwen en attracties coördineren zodat ze de eerste week van april opnieuw kunnen openen voor het publiek.

 

Wonderland Eurasia: Zeventien achtbanen

Ankapark (de werktitel voor Wonderland Eurasia) was “de grootste droom” van oud-burgemeester Melih Gökçek, die de investering van ruim 680 miljoen euro zag als een toekomstig groot trekpleister voor toerisme in de Turkse hoofdstad Ankara. De bouw startte in 2013 en uiteindelijk, na enkele opstoten onderweg, werd Wonderland Eurasia officieel geopend op 20 maart 2019 door de Turkse president Erdoğan. Het park van 130 hectare biedt een catalogus van maar liefst zeventien achtbanen, het meeste in heel Azië, waaronder een achtbaan met 10 inversies van Intamin.

 

Bron: hurriyet.com.tr, habertur.com