Het vergeten park: Ankapark / Wonderland Eurasia

Wonderland Eurasia, ook gekend als Ankapark, is gekend als het park dat het grootste pretpark van Europa moest worden. Dit gigantische park in Ankara kostte liefst 750 miljard dollar maar is amper open geweest door allerlei problemen.

 

De bouw van het park startte in 2013 en werd verschillende keren stilgelegd om uiteindelijk in 2019 de grote opening te kunnen meemaken. Door een wanbeleid en de daarmee gepaard gaande financiële problemen was dit park al snel ten dode opgeschreven. Na amper elf maanden kwam al een einde aan het verhaal. Officieel was de reden van de sluiting het feit dat de eigenaar zijn elektriciteitsrekeningen niet kon betalen. Daardoor raakten vele tientallen personeelsleden hun job kwijt. De enige bezoekers in het park zijn tegenwoordig de bewakers die er dagelijks hun ronde doen.

Een groepje Urban explorers bezochten het park en keerden met een ontluisterende video terug. Hoe een potentieel toppark nu staat te verloederen…

Bekijk de video hier: