Zeldzame diersoorten aangekomen in Pairi Daiza : de dinosaurussen

Er waren eens de dino’s.

De aarde ontstond ongeveer 4,5 miljard jaren geleden maar het duurde nog eens anderhalf miljard jaar vooraleer er leven kwam op deze aarde, onder de vorm van ééncellige organismen. Dinosaurussen verschenen slechts 250 miljoen jaar geleden. De homo sapiens verscheen dan weer nog maar amper 200.000 jaar geleden!

Een natuurlijk fenomeen zorgt, 65 miljoen jaar geleden, voor de volledige verdwijning van de dinosaurussen maar ook van de helft van de diersoorten en planten die toen op aarde voorkwamen.

 

Zijn dinosaurussen volledig verdwenen of komen we ze nog dagelijks tegen?

De exacte reden van het verdwijnen van de dinosaurussen (van toen!) blijft een deels onopgelost raadsel. Wat wel zeker is, is dat de dinosaurussen menig kleine ontdekkingsreizigers in spe, grote wetenschappers en filmmakers blijven boeien.

Recente ontdekkingen bevestigen het bestaan van ‘geveerde dinosaurussen’. Sindsdien kregen een aantal onder hen, de Citapati bijvoorbeeld, gekleurde veren en leren ze ons zo dat we eigenlijk nog dagelijks dinosaurussen tegenkomen!

Vogels zijn namelijk rechtstreekse afstammelingen van de ‘uitgestorven’ soort. Onze kippen, onze aras en de kasuaris die terug te vinden is in Pairi Daiza zijn maar een paar voorbeelden van de dinosaurussen van vandaag. 

 

De delegatie van dinosaurussen zet voor het eerst poot in België

Vanaf zaterdag 5 mei kunnen de bezoekers van Pairi Daiza 14 geanimeerde dinosaurussen ontmoeten.

Een delegatie die werd verkozen om de soort te vertegenwoordigen in een voor de gelegenheid aangelegd territorium in het bos van de ‘Terre du Froid’. De Tyrannosaurus, de Brachiosaurus, de Triceratops, de Utahraptor, de Citipati, de Ceolophysis, enz. maken nu integraal deel uit van de groep van meer dan 7.000 inwoners in Pairi Daiza.

 Ze werden met ongelooflijke precisie en op basis van de laatste wetenschappelijke ontdekkingen nagemaakt door ‘Billings Productions’ in Texas. Na een reis van een week per boot zet deze delegatie nu voor het eerst poot in België.

 

Ontmoeten, ontdekken, horen… maar ook aanraken, opgraven en exploreren.

Op het einde van het parcours, in de Tent van de Ontdekkingsreiziger, kan men ook beenderen, tanden, nesten,… ontdekken, opgraven en aanraken. Wetenschappers en archeologen in spe kunnen er samen met een gids hun graaftechniek bijschaven. Zijn de grote ontdekkingsreizigers van de toekomst Belgen?

 

Praktische info

Ontmoeting met de Dinosaurussen van Pairi Daiza (inbegrepen in toegangsprijs)

Van 5 mei tot 4 november 2018

Volgens de openingsuren van het Park.