Uitgelicht: Speed Snake – Fort Fun

Speed Snake is de enige achtbaan in fort Fun die inzittenden mee overkop neemt. Deze achtbaan werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. Deze klassieker gaat doorheen twee kurkentrekkers tijdens de rit.

 

Speed Snake werd geopend in 1982 in het park, wat het de oudste achtbaan van het park maakt. Deze achtbaan werd gebouw door Vekoma en is van het type Whirlwind. De achtbaan opende als Wirbelwind. De naam werd gewijzigd in 2009. Bij opening had de achtbaan nog de originele Arrow Dynamics trein, maar in 2010 kwam er een Vekoma trein op de baan. Deze was afkomstig van de Boomerang achtbaan in Wiener Prater maar voor het seizoen van 2017 zal de trein opnieuw vervangen worden. Ditmaal door een gloednieuwe gebouwd door Sunkid Heege. Deze nieuwe trein zal opnieuw de vorm van een slang hebben, maar ditmaal zullen er heupbeugels zijn.

Speed Snake heeft een hoogte van 19.5 meter en een lengte van 350 meter en er wordt een snelheid behaald van 60 km/u. Tijdens de rit ga je doorheen twee kurkentrekker inversies en de rit wordt tweemaal afgelegd.