Uitgelicht: Marienkäferbahn – Fort Fun

Marienkäferbahn is een typische Keverbaan, geschikt voor een allereerste achtbaanervaring. Een ritje kan al gemaakt worden vanaf 1 meter lengte.

 

 

De Marienkäferbahn is gelegen in het achterste gedeelte van het Duitse parkje Fort Fun. Deze achtbaan opende er in 1986 en werd de tweede achtbaan van het park. Dit vrolijke lieveheersbeestje vliegt gezwind doorheen de bomen, wat net de charme bepaalt van dit baantje.

De achtbaan opende dan wel in 1986 pas in Fort Fun, toch is ze al ouder dan dat. Ze werd namelijk overgekocht van het gesloten park Löwensafari und Freizeit-Park Tüddern, wanneer ze daar opende en onder welke naam is niet echt duidelijk.

Marienkäferbahn heeft een typische dubbele figuur acht lay-out en is van het type Tivoli – Large, dat vroeger vaak terug te vinden was en gebouwd werd door Zierer. De achtbaan heeft een hoogte van 8 meter en een lengte van 360 meter, goed voor een snelheid van 36 km/u.