Uitgelicht: Speed Snake FREE – Fort Fun

Speed Snake FREE is de enige achtbaan in fort Fun die inzittenden mee overkop neemt. Deze achtbaan werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. Deze klassieker gaat doorheen twee kurkentrekkers tijdens de rit.

 

 

Speed Snake FREE werd geopend in 1982 in het park, wat het de oudste achtbaan van het park maakt. Deze achtbaan werd gebouwd door Vekoma en is van het type Whirlwind. De achtbaan opende als Wirbelwind. De naam werd gewijzigd in 2009, toen werd ze Speed Snake genoemd. Bij opening had de achtbaan nog de originele Arrow Dynamics-trein, maar in 2010 kwam er een Vekoma-trein op de baan. Deze was afkomstig van de Boomerang-achtbaan in Wiener Prater.

In 2017 kwam er een gloednieuwe trein op de baan, waardoor het park ook de naam van de achtbaan wijzigde. Ditmaal kwam er een treintje op de baan dat gebouwd werd door Sunkid Heege. Deze nieuwe trein kreeg opnieuw de vorm van een slang, maar ditmaal met heupbeugels, wat de rit veel aangenamer maakt.

Speed Snake FREE heeft een hoogte van 19,5 meter, een lengte van 350 meter en er wordt een snelheid behaald van 60 km/u. Tijdens de rit ga je doorheen twee kurkentrekker-inversies en de rit wordt per beurt tweemaal afgelegd.