S&R groep wordt LAGO groep!

Groot nieuws in zwembadland, de zes S&R-zwemparadijzen veranderen van naam. ‘LAGO’ roept vakantiegevoel op, waarbij avontuur en waterbeleving in een warme omgeving centraal staan. Nu alle LAGO-zwemparadijzen over een zeer uitgebreid recreatief zwemaanbod beschikken, belichamen deze nieuwe naam en logo sterker waar het bedrijf voor staat.

 

Happy Together

De LAGO-zwemparadijzen zijn de ideale (halve) daguitstap voor jong en oud. Quality-time doorbrengen met het hele gezin, tijd spenderen met de kinderen, vrienden en familie, daar draait het om bij Lago.

 

Uitgebreid LAGO-aanbod

Vorig jaar investeerde het bedrijf nog in tal van uitbreidingen in de zwemparadijzen van Lier, Brugge en Gent. Zo kreeg Lier er een buitenaanbod van liefst 1350 m² en een spannende bandenglijbaan met ongeziene effecten bij. Door deze investeringen beschikt elk LAGO-zwemparadijs in 2018 over een zeer ruim recreatief aanbod met eigen lokale, unieke accenten. Op die manier voelt een bezoek aan een LAGO- zwemparadijs telkens als een dagje vakantie, maar telkens ook dat tikje anders.

 

Verjaardagsfeestjes boeken via smartphone

Met deze naamswijziging verwelkomt de groep tevens een nieuwe website. Deze spitst zich toe op comptabiliteit op de smartphone, aangezien intussen meer dan 70% van de bezoekers de website via hun telefoon bezoekt. Het zal daarnaast nog voor de zomer mogelijk zijn om de immens populaire verjaardagsfeestjes online, en dus ook van op je smartphone, te boeken.

 

Ambassadeurs dagen uit

Om de nieuwe naam en dito inhoud te vieren, lanceert het bedrijf een campagne op social media met bekende ambassadeurs. Elk centrum koos een BV uit die de LAGO-fans op een leuke wijze uitdaagt voor een challenge. Zo zal kersvers Miss België 2018 Angeline Flor Pua de bezoekers van LAGO Lier De Waterperels oproepen om zo snel als mogelijk het buitenbad in een band over te steken en zal ambassadrice Cilou Annys de leukste sprong uit de inzendingen kiezen.

 

LAGO Club

In juni gaat de eerste Lago Club open in Zwevegem, Fit. een unieke combinatie van een topzwembad met wellness en speelse faciliteiten en een unieke fitness. ‘Club’ staat hier voor het warme club- en groepsgevoel dat alom aanwezig zal zijn. Fit. biedt een totaalpakket voor een fitte, gezonde en ontspannen levensstijl.

Met de komende vestiging in Kortrijk blijft LAGO groeien om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van heel wat subtropische waterpret.

 

Installatie AngelEye-drenkelingendetectiesysteem

2018 brengt nog meer nieuws voor LAGO, want het luidt de afronding van de installatie van het AngelEye- drenkelingendetectiesysteem in. Met dat systeem werkt LAGO aan een nóg veiligere zwemomgeving voor de bezoekers.

 

Diether Thielemans, Algemeen Directeur LAGO, licht toe: “Deze AngelEye-drenkelingendetectiesystemen zijn een ware innovatie op vlak van zwemervaring en zijn vandaag al te vinden in vijf van onze zes LAGO- zwemparadijzen. Het zwemparadijs van Pelt volgt later dit jaar, waarna ze allemaal met dit systeem uitgerust zullen zijn. Camera’s in het bad detecteren wanneer iemand meer dan 20 seconden stil blijft liggen en zenden deze boodschap door naar de smartwatch van onze redders. Vanuit de gedachte dat je nooit ogen genoeg kan hebben, is dit systeem voor de redders een bijkomende tool om te streven naar een nóg veiligere zwemomgeving voor onze bezoekers. Uiteraard betekent dit niet dat we het aantal redders terugschroeven, ook in de toekomst blijven onze redders de belangrijkste schakel in ons veiligheidsbeleid.

 

De installatie betekende een investering van zo’n 150 000 à 250 000 euro per centrum.

 

Wie wil proeven van de nieuwe LAGO-naam kan terecht op de nieuwe website www.lago.be en 7 dagen op 7 in de zes huidige zwemparadijzen te Beveren, Brugge, Gent, Lier, Mons en Pelt.