Twee nieuwe thrillrides voor Fantasy Island

Het Engelse pretpark Fantasy Island zal dit jaar uitpakken met twee nieuwe thrillrides. Het park ging door een moeilijk periode, maar na een overname wordt er weer volop geïnvesteerd. De nieuwe attracties voor dit jaar werden beiden gebouwd door Huss.

 

Het Engelse pretpark Fantasy Island gelegen aan de Engelse oostkust in Lincolnshire, kwam in 2016 in handen van de Mellors Group. De groep redde het park nadat het bijna failliet ging. Sindsdien lijkt het weer de goede kant op te gaan voor het park en wordt er stevig geïnvesteerd.

Dit jaar kreeg de achtbaan Millennium een opvallend nieuw kleurtje. Deze achtbaan opende in 1999 en behoort tot de twee grootste achtbanen van het park. Millennium is een Custom MK-1200 achtbaan gebouwd door de Nederlandse bouwer Vekoma.  

Nog meer nieuws bracht het park onlangs naar buiten met de aankondiging van twee nieuwe thrillrides. De eerste nieuwe attractie wordt: Magic Megadance, een Magic attractie van de Duitse bouwer Huss. Op de foto staat de Magic van Britse exploitant Mellors afgebeeld, maar het is niet duidelijk of het ook effectief om dit exemplaar gaat, of dat de attractie enkel als voorbeeld dient.

De tweede attractie wordt een Frisbee die eveneens door Huss gebouwd is. Afgaande op de foto’s en het gegeven dat de Magic attractie niet meer geproduceerd wordt, lijkt het hier om de voormalige Robrahn frisbee te gaan. De Robrahn heeft nog op de Global Village in Dubai gestaan en zou tevens in handen zijn van Mellors.

 

Het lijkt er dus op dat verschillende attracties van Mellors tijdelijk in het park geplaatst zullen worden om zo het aanbod voor het kermiscircuit en het pretpark regelmatig te kunnen vernieuwen.

 

 

Bron Fantasy Island & themepark.nl

Foto’s: Fantasy Island