Zamperla lanceert zes dimensionele simulator VR-Box

Het Italiaanse bedrijf Zamperla stelde haar nieuwe afdeling Z+ voor. Met deze afdeling wil het bedrijf nieuwe attracties lanceren die steeds de laatste nieuwe technologieën gebruiken. Het is de bedoeling dat elk jaar een attractie toegevoegd wordt aan de Z+ lijn. Een eerste kwam er met de VR-Box, een zesdimensionele simulator.

 

De VR-Box is een zesdimensionele, suspended simulator die gebruik maakt van Virtual Reality. Zamperla creëerde deze op vraag van vele kleinere parken, die hun bezoekers de ervaring van een grote achtbaan willen aanbieden, maar daarvoor niet de plaats hebben.

In deze attractie is plaats voor acht personen, die verdeeld over twee rijen zitten. De VR-Samsung Gear zal tijdens de rit een reële achtbaanrit afspelen, die opgenomen is met 360°-camera’s. Hierdoor krijgt men het gevoel werkelijk in de achtbaan te zitten en kan men volledig rondom zich kijken. De beleving wordt versterkt door geluid dat eveneens op een echte achtbaan opgenomen werd. Dit effect wordt bijgestaan door windblazers.

Maar een achtbaanervaring is maar een van de vele mogelijkheden. Er kan ook gekozen worden voor een vliegsimulatie, waarbij men over echte steden vliegt en vele andere.

 

Bron en foto’s: Zamperla