Afbraak Pavillon de Solido bij Futuroscope

Het Franse themapark Futuroscope, dat in het teken staat van de toekomst, heeft aangekondigd een nieuwe spectaculaire achtbaan te openen. De nieuwigheid staat gepland voor eind 2019. Voor de achtbaan moet Pavillon de Solido wijken. De afbraak ging alvast van start.

 

Het themapark Futuroscope, dat gelegen is in het Franse departement Poitou-Charentes, heeft aangekondigd dat het een achtbaan zal bouwen. Deze nieuwe achtbaan zal gebouwd worden op het voormalige terrein van het Pavillon de Solido.

Momenteel wordt het bolvormige gebouw waarin de attractie gevestigd was gesloopt. Pavillon de Solido bevatte een scherm met een diameter van 27 meter die de helft van de inwendige oppervlakte in beslag nam. De andere helft werd ingevuld met de 315 zitjes waarop de bezoekers konden plaatsnemen. Bij opening was Pavillon de Solido uniek in de wereld. Het was namelijk de eerste attractie die de Omnimax-technologie combineert (IMAX Dome-proces) met een 3D-dual projectie.

 

Looping rollercoaster:

De achtbaan wordt de eerste echte rollercoaster van het Franse themapark. De nieuwigheid staat gepland voor december 2019 en zal niet weggelegd zijn voor angsthazen. Het zal dus meteen een achtbaan van formaat worden!

Op de eerste concept art die naar buiten werd gebracht is te zien dat de rollercoaster verschillende keren overkop zal gaan. De achtbaan zal de skyline rond het themapark helemaal veranderen en zal gethematiseerd worden als een trainingskamp voor astronauten.

 

Bijzonder element:

De 22 miljoen euro kostende attractie zal zowel een indoorgedeelte als een outdoorgedeelte bevatten. Bezoekers vanaf 105 centimeter zullen al in de achtbaan kunnen. Hierdoor heeft de attractie een veel bredere doelgroep.

De rollercoaster zal de oude Pavillon de Solido vervangen en krijgt een zeer bijzonder element. De achtbaan zal een droptrack krijgen van 4 of 5 meter. Daarbij vallen de inzittende met trein en track naar beneden in een donker gat.

 

Bron en foto’s: Futuroscope