Zamperla stelt nieuw attractie ChronoZ voor

Het Italiaanse bedrijf stelde onlangs haar nieuwe attractietype ChronoZ voor. Deze ChronoZ is een soort van sobere versie van de NebulaZ. ChronoZ heeft twee armen die omhoog en omlaag bewegen en een centrale mast die eveneens draait.

 

Met ChronoZ breidt het Italiaanse bedrijf Zamperla haar catalogus verder uit. De ChronoZ is een aanvulling van het familiale gamma. De inzittenden nemen plaats in een bakje, dat bevestigd zit aan een draaiarm, die op en neer draait. Ze blijven op hun plek zitten door middel van schouderbeugels.

Door de draaiende beweging van de arm voelen de passagiers herhaaldelijk een kort moment van gewichtloosheid. De attractie heeft twee van deze armen, die in tegengestelde richting draaien en samen tot 12 personen kunnen vervoeren. Ondertussen draait ook de centrale mast rond haar as.

 

 

Het bedrijf raadt deze attractie aan voor zowel indoor- als outdoorparken. De oppervlakte die nodig is voor deze ChronoZ is eerder beperkt door de bescheiden voetafdruk van 9 x 6,6 meter. De attractie heeft een technische capaciteit van 240 personen per uur. Men kan al een ritje maken vanaf 105 cm.

 

Bron: Zamperla