Hoogste punt bereikt van eerste attractie van Attractiepark Rotterdam

Amper 3 dagen geleden werd er gestart met de bouw van de eerste attractie van het nieuwe Nederlandse pretpark Attractiepark Rotterdam, vandaag werd het hoogste punt al bereikt. Volgens de planning moet deze attractie binnenkort de deuren al openen.

 

Attractiepark Rotterdam wordt het nieuwste pretpark van Nederland. Maandag werd gestart met de bouw van de allereerste attractie van het pretpark en nu werd het hoogste punt al bereikt. De attractie is een verplaatsbare restaurant toren van maar liefst 42 meter hoog. In dit restaurant zullen ongeveer 70 mensen tegelijk kunnen genieten van heerlijk eten en een fenomenaal uitzicht over Rotterdam.

Ruim 4 jaar is Hennie van der Most (de man achter het attractiepark) bezig geweest met het bedenken en de ontwikkeling van deze spectaculaire restauranttoren. Het unieke aan deze toren is dat deze verplaatsbaar is. Het restaurant zal door middel van 12 trucks getransporteerd kunnen worden en weegt maar liefst 120 ton.

 

De bouwwerken van Attractiepark Rotterdam zijn fors duurder uitgevallen dan eerst was gedacht. Hierdoor is het voor Hennie Van der Most lastig om het volledige project in één keer te financieren. Daarom heeft hij besloten om de restaurant toren binnenkort al te openen, normaalgezien op 1 oktober. Hiermee hoopt hij al de eerste inkomsten binnen te krijgen om zo gemakkelijker de volgende attracties te kunnen betalen.

De verschillende andere attracties zullen één voor één opgebouwd worden en geopend. Bij de nieuwe attracties zitten onder andere twee 90 meter hoge Pumpkin Towers, een spectaculaire gelanceerde looping achtbaan van Schwarzkopf, de thrill ride Evolution, een 17 minuten durende poppenshow, een spookhuis, een spectaculaire waterattractie en een 45 meter hoog reuzenrad.

 

Alles wat je moet weten over het toekomstige pretpark, de attracties, de laatste nieuwtjes en de nieuwste bouwupdates, kan je hier volgen en bekijken.

 

 

Foto’s: Attractiepark Rotterdam