Attractiepark Rotterdam maakt eerste attracties bekend!

Attractiepark Rotterdam heeft de eerste lijst van attracties bekend gemaakt die in het nieuwe Nederlandse pretpark zullen komen te staan. In de lijst zitten verschillende interessante attracties zoals een gelanceerde achtbaan en de thrill ride Evolution.

 

In een videovlog die het toekomstige Nederlandse pretpark op haar YouTube kanaal plaatste, neemt het haar bezoekers mee naar de opslagplaatsen van Hennie Van der Most. Hennie Van der Most is de man achter Attractiepark Rotterdam en is ook eigenaar van het Duitse pretpark Kernies Famillienpark (Wunderland Kalkar), en het voormalige Speelstad Oranje.

In de hallen liggen verschillende interessante attracties opgeslagen zoals de Evolution, Reuzenrad, Top Spin, Troika, Shuttle Loop achtbaan en een achtbaan die afkomstig is uit de Amsterdam Dungeon. Niet alle attracties zullen naar Attractiepark Rotterdam komen, maar de Evolution en de Shuttle Loop zijn al wel bevestigd. 

 

Gelanceerde achtbaan:

In het pretpark komt een spectaculaire gelanceerde achtbaan die zowel voorwaarts als achterwaarts zal gaan. De achtbaan is een Shuttle Loop uit het Japanse pretpark Toshimaen die oorspronkelijk opende in 1980 en in 2008 verwijderd werd uit het park. Deze achtbaan wordt door een vliegwiellancering tot een snelheid van 91,7 km/u gebracht. Na de lancering komt de achtbaantrein in een 25 meter hoge looping terecht, hierna komt die tot stilstand op een 42 meter hoge spike. De trein gaat dan weer achterwaarts terug door de looping en komt 263 meter later op een ander spike terecht, vergelijkbaar met Psyké Underground in Walibi België. De korte maar intense achtbaan werd ontwikkeld door de voormalige Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf. In bovenstaande filmpje wordt er nog twijfelachtig gedaan over de effectieve komst van deze achtbaan naar Attractiepark Rotterdam, maar het toekomstige Nederlandse pretpark kon aan onze redactie de komst van de attractie bevestigen. Van Der Most zal zelf de revisie doen en dit zal niet gebeuren door Gerstlauer die de revisie van Psyké Underground voor hun rekening namen. Het is momenteel enkel afwachten of ze de oude lancering kunnen hergebruiken, of dat er een magnetische lancering wordt geïnstalleerd.

 

Thrillride Evolution:

De Evolution wordt een 36 meter hoge attractie dat nog het meeste te vergelijken valt met een reuzenrad waarbij de gondels overkop gaan. Van dit type attractie zijn er maar enkele gemaakt over de gehele wereld. De attractie komt van het gesloten Japans pretpark Kure Portopialand. Om het gevaarte in het pretpark te krijgen zal er een kraan nodig zijn die 800 ton kan tillen.

 

Langste glijbaan:

Attractiepark Rotterdam wordt ook de thuishaven van de langste rollerbaan ter wereld. De slide zal gemaakt worden door Special Products, een bedrijf van Hennie Van Der Most zelf. “Het zijn allemaal rolletjes naast elkaar en daar komt een soort autootje op. Dan ga je met een lift naar boven en wordt je uit de lift geduwd. Vervolgens ga je op de rollerbaan door de kathedraal en kom je uiteindelijk beneden”, vertelde Van Der Most. De rollerbaan zal maar liefst 850 meter lang worden en 40 meter hoog.

 

Pompoentoren:

Hennie Van Der Most heeft nu een nieuwe attractie voorgesteld die zal openen in het park. Bij twee torens van de oude AVR-centrale komen zogenaamde “glazen pompoenen”, hierin zullen gasten van het toekomstig pretpark kunnen dineren op 90 meter hoogte. Aan elke toren zullen 4 bakjes komen te hangen waar telkens 8 bezoekers tegelijk aan tafel kunnen zitten, zo zullen 64 mensen per uur kunnen eten in het restaurant. De pompoentorens zullen zowel toegankelijk worden voor de pretparkbezoekers als voor toeristen die enkel in het restaurant willen eten. De avonturiers zullen 60 minuten lang van het uitzicht over Rotterdam kunnen genieten, het restaurant zal 360 graden kunnen draaien zodat de bezoekers een uitzicht krijgen over de gehele stad.

 

E-Motion Coaster:

In de hallen ligt ook nog een tweede achtbaan, maar deze zal niet opgebouwd worden in Attractiepark Rotterdam. Deze keer zocht hij die niet in Japan maar wel dichter bij huis in de Amsterdam Dungeon. Het betreft de “Reaper, Drop ride to Doom!” achtbaan die er van eind 2005 tot begin 2014 stond. Dit is een E-Motion Coaster van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides. De rit start met een lift tot een hoogte van 6,9 meter, hierna volgt het parcours van 80 meter en wordt er een maximale snelheid van 25,2 km/u behaald. Het speciale aan de E-Motion Coaster is dat de bakjes in de bochten mee kantelen. In onderstaande video is de attractie te zien met de lichten aan.

 

Reuzenrad:

In de opslag hallen ligt er ook een 50 meter hoog reuzenrad, maar deze zal niet naar Attractiepark Rotterdam komen. Dit is het reuzenrad dat in het Engelse Brighton op de Pier stond. Het transporteerbare reuzenrad stond er tussen oktober 2011 en mei 2016 en had de naam Brighton Wheel. De attractie werd in Duitsland gemaakt en verbleef voor zijn verblijf in Brighton ook in Parijs, Kopenhagen en Zuid-Afrika.is

 

 

Bron en Foto’s: Attractiepark Rotterdam