Het waterpark van Europa-Park krijgt de naam Rulantica

Europa-Park maakte de naam van het nieuwe waterpark, dat opent in 2019, officieel bekend. Het waterpark krijgt de naam Rulantica. Het thema binnen het waterpark zal een legendarisch eiland worden en wordt onderverdeeld in acht gebieden.

 

Vandaag vond er een ceremonie plaats waarmee de bouw officieel van start ging. Het nieuwe waterpark zal de naam Rulantica dragen en zal de bezoekers meenemen naar het legendarische eiland Rulantica. Dit wordt tot op heden het duurste project dat het park ooit bouwde, de investering bedraagt 150 miljoen euro. Het waterpark Rulantica zal gebouwd worden in een koepelvormig gebouw, dat 20 meter hoog wordt. De volledige oppervlakte van het hele resort wordt 450.000 m2.

 

Achtergrondverhaal

In een teaser laat het park zien waar de naam en het thema vandaan komen. In 1557 werd de Zweedse koning met het schip Tre konor al naar dit eiland gestuurd, maar het schip zonk. Jaren later ontdekt kapitein Finn Olson het schip waar de naam Rulantica op een stenen sculptuur te vinden is.

 

 

Eerste steenlegging

Tijdens de ceremonie van vandaag werd de symbolische eerste steen gelegd, hiervoor had het park voormalig topzwemster Franziska van Almsick uitgenodigd. Deze Duitse werd meervoudig wereldkampioene en Europees kampioen in diverse zwemdisciplines.

 

 

Het waterpark

Rulantica zal een binnen oppervlakte krijgen van 32.600m2. Het krijgt een Scandinavische uitstraling en wordt onderverdeeld in acht verschillende themazones. Je kunt er de kinderzone Trol Vallley ontdekken en de Wildwaterbaan Wild River. Andere zones krijgen de namen Mermaid Grotto, Rulantica Town, Glacier Temple, Schipwreck Beach, Mystery River Mulusinas Temple en Forest Lake.

© Europa-Park

Er komen in totaal 25 attracties in het park. Hieronder zitten 17 glijbanen. Onlangs toonde Michael Mack al een concept waarop te zien is dat de glijbanen gebouwd zullen worden door de Amerikaanse fabrikant Proslide.

© Michael Mack

Er bestaat ondertussen ook al een maquette van het park. Hierop zien we ook het buitengebied dat een oppervlakte zal krijgen van 8000m2.

© Michael Mack

 

KRØNASÅR – The Museum Hotel

Ook de naam van het hotel werd vandaag bekend gemaakt, dit nieuwe hotel zal door het leven gaan als KRØNASÅR – The Museum Hotel. De bouw van het hotel begon begin dit jaar en zal afgerond zijn in 2019. Het hotel zal plaats bieden aan 1300 gasten in 277 thematische kamers en 27 suites. Het hotel zal een museumlook krijgen.

In het hotel komt een budgetvriendelijk familierestaurant en een verfijnder restaurant. Verder kan men een drankje nuttigen in een café en een bar. De namen van de restaurants worden Tre Kronart en Papa Svens.

 

Bron: Europa-Park, Parkerlebnis

Foto’s: Europa-Park, Michael Mack