Eigenaar Attractiepark Rotterdam renoveert tweede Boomerang- achtbaan

Hennie van der Most, de eigenaar van het nieuwe toekomstige pretpark Attractiepark Rotterdam dat in 2018 moet openen, gaat nu ook een tweede Boomerang-achtbaan renoveren. Eerder dit jaar werd er ook al een andere Boomerang-achtbaan gespot op de zelfde locatie.

 

Op foto’s die gemaakt zijn bij de werkplaats van de Nederlandse ondernemer en zakenman Hennie van der Most is een Boomerang-achtbaan van Vekoma te zien. De onderdelen liggen op het terrein van Van der Most Beheer III B.V. in het Nederlandse dorpje Schuinesloot, niet ver van Attractiepark Slagharen.

Van der Most heeft de in april verwijderde Boomerang-achtbaan van het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm laten overkomen tot in Nederland. Deze keer gaat het om een gele Boomerang-achtbaan met groene supports. Knott’s Berry Farm sloot in april de attractie om plaats te maken voor een nieuwe achtbaan die volgend jaar moet openen. Deze achtbaan wordt een Infinity Coaster van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides en zal naast een verticale drop ook nog 5 inversies bevatten.

De Boomerang heeft een hoogte van 35,5 meter en behaalt een snelheid van 75,6 km/u. Bezoekers leggen het parcours van 285 meter zowel voorwaarts als achterwaarts af. De 3 inversies worden 2 maal doorlopen, waardoor de inzittenden in totaal 6 keer overkop gaan.

De Boomerang is een achtbaan die gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Vekoma verkocht in de loop der jaren meer dan 50 exemplaren van dit model en in meer dan 70 pretparken werd de achtbaan opgebouwd, een echt succesnummer dus. Het Belgische pretpark Bellewaerde opende in 1984 de aller eerste Boomerang-achtbaan ter wereld. Ook Walibi Belgium en Walibi Holland hebben een dergelijke achtbaan.

 

De looping coaster is niet de enige attractie die op het terrein ligt. In mei van dit jaar werd er ook al een andere Boomerang Coaster op het terrein gespot. Het bleek toen om de witte Boomerang achtbaan te gaan die afkomstig was uit het Engelse pretpark Pleasure Island Family Theme Park dat eind vorig jaar de deuren sloot. Ook de achtbaan “Reaper, Drop ride to doom!” van de Amsterdam Dungeon staat opgesteld op het terrein. Tot voor kort lag er een restauranttoren van 42 meter hoog. Deze toren wordt momenteel opgebouwd in Attractiepark Rotterdam.

Van der Most Beheer B.V heeft ervaring met het opknappen en herstellen van attracties en machines. Het is nog niet duidelijk naar waar de Boomerang-achtbanen zullen gaan of wie de opdracht gegeven heeft om deze te renoveren.

 

Foto: Most Amusement Rides