[:nl]Palace Playland sluit oude achtbaan om in 2018 nieuwe te openen[:]

[:nl]Het Amerikaanse pretpark Palace Playland nam onlangs afscheid van haar achtbaan Galaxi. Deze achtbaan moet plaatsmaken voor een nieuwe achtbaan die volgend jaar geopend zal worden. De meer dan twintig jaar oude achtbaan wordt momenteel al ontmanteld.

 

Het enige pierpark van New England krijgt een nieuwe achtbaan in 2018. Dat maakte het park onlangs bekend. Aangezien het park een beperkte oppervlakte heeft van iets meer dan 1.5 hectare, kon men niet anders dan afscheid te nemen van de oude achtbaan Galaxi, die sinds 1994 in het park staat.

Galaxi was een achtbaan van de Italiaanse bouwer SDC. Een zogenaamde Zyklon van ongeveer 15 meter hoog en 300 meter lang.

 

 

De nieuwe achtbaan zal opnieuw gebouwd worden in Italië en wordt groter dan Galaxi. Deze baan wordt 21 meter hoog, er komen zes karretjes op voor telkens 24 personen.

 

Bron en foto: Palace Playland[:]