Knott’s Berry Farm opent met HangTime een spectaculaire nieuwe achtbaan

Knott’s Berry Farm gaat volgende jaar HangTime openen, een gloednieuwe stalen achtbaan. Het wordt de enige Dive Coaster van de Amerikaanse westkust. De achtbaan zal geopend worden tijdens het zomerseizoen. De achtbaan vervangt de oude Boomerang, die eerder dit jaar het park verliet.

 

Na de sluiting van de Boomerang achtbaan enkele maanden geleden werden de fans nieuwsgierig naar wat deze zou vervangen. Het park lanceerde een teasercampagne, waar bij een surfer HangTime uitbeeldde. Gisteren, op Coaster Day, mocht het park haar nieuwe achtbaan eindelijk voorstellen.

Knott’s Berry Farm gaat de achtbaan HangTime openen. Het wordt een Infinity Coaster van de Duitse bouwer Gerstlauer, al noemt het park ze zelf graag een Dive Coaster. HangTime zal 45 meter hoog worden en in het Boardwalk gebied van het park komen.

 

 

De gasten zullen een verticale lifthill opgaan, om daarna op de drop even stil te hangen, dit stukje heeft een hellingsgraad van 90°, de drop zelf gaat verder aan 96° graden. Het treintje zal door 660 meter track razen en doorheen vijf inversies. De spectaculairste inversies wordt een Negatieve-G Stall Loop, waarbij je de HangTime krijgt, waaraan de achtbaan haar naam te danken heft.

In de structuur van de achtbaan wordt een speciale lichtshow verwerkt, die de Boardwalk zal doen stralen als nooit tevoren. De verlichting zal tijdens de rit zo ingesteld zijn, dat de track waarover het treintje rijdt oplicht en het treintje blijft volgen.

 

Bron en foto: Knott’s Berry Farm