Eigenaar Attractiepark Rotterdam renoveert Boomerang achtbaan

Hennie van der Most, de eigenaar van het nieuwe toekomstige pretpark Attractiepark Rotterdam dat in 2018 moet openen, is bezig met een Boomerang achtbaan te renoveren. Dat blijkt uit foto’s die onze redactie in handen kreeg.

Op foto’s die gemaakt zijn bij de werkplaats van de Nederlandse ondernemer en zakenman Hennie van der Most is een Boomerang achtbaan van Vekoma te zien. De onderdelen liggen op het terrein van Van der Most Beheer III B.V. in het Nederlandse dorpje Schuinesloot, niet ver van Attractiepark Slagharen.

 

 

Van der Most heeft de vorig jaar verwijderde Boomerang achtbaan van het Engelse pretpark Pleasure Island Family Theme Park laten overkomen tot in Nederland. Het gaat om een witte Boomerang achtbaan met lichtgroene supports. Pleasure Island Family Theme Park sloot eind vorig jaar de deuren wegens dalende bezoekersaantallen.

De Boomerang heeft een hoogte van 35,5 meter en behaald een snelheid van 75,6 km/u. Bezoekers leggen het parcours van 285 meter zowel voorwaarts als achterwaarts af. De 3 inversies worden 2 maal doorlopen waardoor de inzittende in totaal 6 keer overkop gaan.

 

De looping coaster is niet de enige attractie die op het terrein ligt. Ook een grote hoge restauranttoren van 42 meter hoogte en de achtbaan “Reaper, Drop ride to doom!” van de Amsterdam Dungeon staan opgesteld op het terrein. Het is niet de eerste keer dat er attracties terug te vinden zijn op het terrein. Van der Most Beheer B.V heeft namelijk ervaring met het opknappen en herstellen van attracties en machines. Het is nog niet duidelijk als de achtbanen naar Attractiepark Rotterdam zullen gaan of dat deze bedoeld zijn voor een ander pretpark. Alleen de transporteerbare restauranttoren is reeds bevestigd voor het  toekomstige Rotterdamse pretpark.

 

 

Hennie Van der Most is momenteel bezig met de bouw van een gloednieuw pretpark in de Nederlandse stad Rotterdam, Attractiepark Rotterdam moet volgend jaar de deuren openen. Het park zal verschillende spectaculaire attracties bevatten zoals de gelanceerde Shuttle Loop Coaster van Schwarzkopf, de thrill ride Evolution, twee 90 meter hoge torens en de langste rollerglijbaan ter wereld. Het volledige overzicht vind je hier terug.

Attractiepark Rotterdam is niet het eerste pretpark voor Van der Most. Hij is ook eigenaar van Kernie’s Familienpark (Wonderland Kalkar) in Duitsland en Nordsee Spielstadt Wangerland dat eveneens in Duitsland gevestigd is. In Nederland baatte hij tussen 1992 en 2015 ook Speelstad Oranje uit.

 

Bron: Themeparkfreaks