RMC test nieuw revolutionair type achtbaan: Bekijk hier de beelden

De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction  is bezig met het testen van hun allereerste achtbaan die rijdt op 1 rail. Met dit type achtbaan wil de fabrikant records verbreken, een bijzonder revolutionair project om te volgen!

 

Rocky Mountain Construction kwam twee jaar geleden voor het eerst naar buiten met concepten voor een Single Track Coaster. RMC maakte zich sterk dat het ontwerp al zelf verkocht was, maar na de eerste voorstelling bleef het lange tijd stil rond dit revolutionair idee. Aan deze stilte kwam in april plots een einde toen het bedrijf foto’s deelde waarop te zien was dat de nieuwe track gefabriceerd werd in hun fabriek. Een voorbode dat er snel een eerste monorail achtbaan zou worden opgebouwd. RMC liet er geen gras over groeien want een week later begonnen ze met de opbouw van het eerste prototype. Dit prototype werd opgebouwd bij de fabriek van Rocky Mountain Construction in Amerika.

 

Het ontwerp bevat een gebankte s-bocht op hoogte, een drop naar beneden en een inversie waarbij het testbakje even ondersteboven hangt. De testopstelling werd niet voorzien van een lift-hill, dus de testtrein moet met een kraan tot het hoogste punt worden gebracht. Het ontwerp is bedoeld om te testen of alles goed verloopt wat het bedrijf bedacht heeft. Er werden al verschillende onbemande en bemande testritten uitgevoerd en nu verscheen er ook een onride van het prototype.

 

Alan Schilke, ontwerper van RMC en zijn team hebben de Single Track Coaster bedacht. Het bijzondere aan de Single Track Coaster is dat de track maar 1 rail heeft in plaats van 2. Hierdoor kunnen er nieuwe elementen gemaakt worden die zullen leiden tot ongeziene achtbanen. Omdat de nieuwe track maar 1 rail heeft, wordt het mogelijk om zo goed als elke lay-out te maken die men maar wensen kan.

Rocky Mountain Construction heeft twee soorten Single Track Coasters bedacht. De eerste is de normale variant met een brede monorail waarbij bezoekers per twee naast elkaar in een bakje zitten. Deze soort track wordt gewoon de T-Rex Track genoemd. Als tweede heeft RMC ook een iets smallere variant ontwikkeld waar de track minder breed is en bezoekers allemaal achter elkaar zitten. Deze laatste variant wordt de Raptor Track genoemd. De Raptor Track is geschikt voor compacte achtbanen te bouwen in kleinere parken met weinig ruimte. Het is dit model dat momenteel getest wordt.

 

Video’s: Rocky Mountain Construction, Derek Deis KXLY, Kurt Henrickson