RMC wil hoogste achtbaan ter wereld bouwen

De Amerikaanse topfabrikant Rocky Mountain Construction heeft in een interview bekendgemaakt dat men de hoogste achtbaan ter wereld wilt bouwen. Het zou gaan om een achtbaan van ongeveer 150 meter hoog. Momenteel is het team volop bezig met de ontwikkeling van en het onderzoek naar de bouw van dergelijke achtbanen.

 

T-Rex Track:

In een interview tussen Theme Park Crazy en Rocky Mountain Construction maakt de Amerikaanse fabrikant bekend dat ze volop met de ontwikkeling bezig zijn van de eerste achtbanen met T-Rex track. Deze rollercoasters moeten de grote broertjes worden van de achtbanen met Raptor Track. De Raptor Track bestaat uit een unieke enkele rail waarop een achtbaantrein rijdt. Hieronder is een video te zien van een eerste concept van de T-Rex track, dat in 2015 onthuld werd.

 

De Raptor Track, die ook wel de Single Rail Coaster genoemd wordt, is ontwikkeld om nieuwe, unieke elementen te maken die met een gewone track met meerdere rails niet mogelijk zijn. Dit jaar opende Rocky Mountain Construction met RailBlazer in California’s Great America en Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas de eerste twee prototypes van de Raptor Track.

 

 

150 meter hoog:

De huidige achtbanen met de Raptor Track zijn 32,3 meter hoog. RMC wil de prototypes nu verder ontwikkelen zodat alle kinderziekten eruit zijn. Hiervoor werk de fabrikant nauw samen met de parken. Eens de ontwikkeling op punt staat, wil RMC ook achtbanen bouwen met een custom lay-out. Deze rollercoasters met de Raptor Track zouden tot 200 voet hoog kunnen worden, wat omgerekend zo’n 61 meter is, een verdubbeling van het prototype.

Daarnaast is Rocky Mountain Construction volop in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase voor de T-Rex Track, maar droomt luidop ook van de grootste en spectaculairste achtbanen te kunnen bouwen met dit tracktype. Een achtbaan van 400 tot 500 voet zouden ze graag bouwen. 500 voet is omgerekend zo’n 152,5 meter. Hiermee zou het record van de hoogste achtbaan ter wereld, dat al sinds 2005 op naam staat van de 139 meter hoge Kingda Ka in Six Flags Great Adventure, verbroken kunnen worden.

 

 

Bron: Theme Park Crazy