RMC lanceert spectaculaire achtbaan met nieuw revolutionair tracktype

De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction (RMC) heeft een totaal nieuw soort track ontwikkeld. Dit kan bestempeld worden als een revolutie in de achtbaanindustrie.

Alan Schilke (ontwerper van RMC) en zijn team hebben een Single Track Coaster bedacht die zal rijden op een “T-Rex Track”. De T-Rex Track heeft maar 1 rail in plaats van 2. Hierdoor kunnen er nieuwe elementen gemaakt worden die zullen leiden tot ongeziene achtbanen. Omdat de nieuwe track maar 1 rail heeft, wordt het mogelijk om zo goed als elke lay-out te maken die men maar wensen kan.

Nu heeft RMC een video openbaargemaakt waarin een achtbaan wordt getoond met een T-Rex Track. In de video kunnen we zien dat de achtbaan een klassieke kettinglift heeft en meerdere lanceringen. Zowel een voorwaartse als achterwaartse lancering is te zien. Verder is het opvallend dat er twee treintjes tegen elkaar kunnen racen op het zelfde spoor.

 

 

Grote baas van Rocky Mountain Construction, Fred Grubb, liet eerder al weten dat er veel interesse is van pretparken over heel de wereld. Fred Grubb: “We hebben al klanten die hierin interesse hebben. We hebben het nieuwe achtbaantype volledig zelf ontworpen, inclusief de treinen, enzoverder.”

“De voordelen van een Single Track coaster zijn enorm. Je hebt minder verbindingen, minder weerstand (bevorderend voor de snelheid), minder van alles gewoonweg… We hebben een aantal unieke ideeën hierover die we zullen kunnen uitvoeren met dit type van track. We kunnen het stuk track maken zoals we willen (plooien, buigen, draaien,…), het zal de hele industrie omgooien”.

In bovenstaand filmpje zien we de Raptor track, deze zal gebruikt worden voor de kleinere achtbanen.

Video: Kurt Henrickson

Foto: RMC