Grootse plannen voor Legoland Windsor

Legoland Windsor, gelegen in Engeland, diende onlangs een bouw aanvraag in voor acht projecten in het themapark en resort. Hierin zitten vier nieuwe attracties, een vakantiepark, aanpassingen aan de ingang en een renovatie van de parking.

 

De bouwaanvraag die het Engelse park Legoland Windsor indiende is een onderdeel van een tienjarig ontwikkelingsplan voor het resort. Het park staat met 2.1 miljoen bezoekers in het lijstje van best bezochte attracties in het VK. Andere Merlin-parken lokken net iets minder bezoekers. Alton Towers heeft ongeveer 1.9 miljoen bezoekers en Thorpe park 1.8 miljoen.

 

Volgende projecten staan op de planning:

  • Een nieuw themagebied dat moet openen in 2019. In dit gebied komen drie nieuwe attracties. Een daarvan is een indoorattractie, mogelijk een achtbaan. De andere twee zijn familialere draaimolens.
  • Een ander project is een nieuwe indoorattractie op de plek van de dark ride Haunted House.
  • Ook komt er een uitbreiding van het vakantiepark. In een eerste fase komen er 65 huisjes bij. Ook komen er 20 vaten, grote biervaten waarin men kan logeren, bij.
  • Later in fases drie en vier worden er nog 300 extra kamers voorzien in het vakantiepark. Verder komt er een centraal gebouw met speelplaatsen.
  • Verder gaat men de parking opknappen en uitbreiden alsook de ingang.

 

Bron: .themeparks-uk