Plopsa investeert 7,5 miljoen euro in Duits pretpark

Vandaag werd bekend gemaakt dat Plopsa in 2018 een 5.000 vierkante meter grote indoorzone zal openen in haar Duitse vestiging Holiday Park. Het is de grootste investering sinds de overname van het pretpark in 2010!

 

Sinds het ontstaan van Plopsaland De Panne in 2000, is Plopsa uitgegroeid tot een internationale pretparkengroep waarin reeds meer dan 200 miljoen euro is geïnvesteerd. Momenteel baat Plopsa 5 themaparken en een waterpark uit in België, Nederland en Duitsland én zet het de eerste stappen in Polen met de bouw van Holiday Park Kownaty. Sinds de overname van Holiday Park in 2010, investeerde Plopsa Group reeds meer dan 50 miljoen euro in het Duitse pretpark. Met de bouw van een indrukwekkende indoorzone komt daar nog eens 7,5 miljoen euro bij. De grootste investering tot nu toe.

 

7 nieuwe attracties

De nieuwe overdekte zone, die ‘Holiday Indoor’ zal heten, wordt geopend in de zomer van 2018 en zal maar liefst 7 attracties en een theater bevatten. De investering kadert binnen het masterplan om van Holiday Park een all-weather bestemming te maken. CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof is alvast bijzonder enthousiast over het nieuwe project. “Het concept van een indoorthemapark is uniek in Duitsland. Bovendien vormen de overdekte attracties een mooie aanvulling op de bestaande openluchtattracties waardoor Holiday Park een uitgebreid attractie-aanbod zal bieden voor ieder weertype. Daarnaast zal ook de capaciteit van het park aanzienlijk toenemen.” Bezoekers kunnen in alle weersomstandigheden genieten van een familieachtbaan, een interactieve vliegende carrousel, een authentieke draaimolen waarbij men kan plaatsnemen op de rug van uit hout gesneden boerderijdiertjes, een enorme glijbaan, een groot ballenbad, een fantasierijke klimboom en een speeltuin. Een theater met een capaciteit van 500 personen, 2 horecapunten en een nieuwe winkel maken de zone compleet.

 

Masterplan met waterpark

“Holiday Indoor zal net als onze andere projecten op-en-top gethematiseerd zijn. We hebben ons laten inspireren door de reeds bestaande Plopsa-indoorparken Mayaland in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden.”, legt Steve Van den Kerkhof uit. “Maar allerbelangrijkst is dat we een ambitieuze weg inslaan met Holiday Park. Naar het voorbeeld van Plopsaland De Panne zullen we er de komende jaren sterk investeren en uitbreiden. Zo willen we, na de realisatie van de indoorzone, ons masterplan in de nabije toekomst vervolledigen met de bouw van een waterpark dat grenst aan het park!”