Spectaculaire motorcoaster komt naar Walt Disney World Resort

Er komt een kopie van de spectaculaire motorcoaster “Tron Lightcycle Power Run” uit het Chinese Disneyland pretpark in Shanghai naar het Amerikaanse Walt Disney World Resort. De gelanceerde achtbaan zal in het Magic Kingdom pretpark komen te staan voor de 50ste verjaardag van het park.

 

Tron Lightcycle Power Run is een gelanceerde achtbaan gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma in Shanghai Disneyland gelegen in China. De achtbaan opende daar in 2016 en is volledig overdekt. Het parcours loopt ook voor een groot deel in het donker en er is gebruik gemaakt van verschillende lichteffecten om de achtbaanervaring nog specialer te maken. Tijdens de rit worden de bezoekers gelanceerd tot een snelheid van 95,4 km/u. Hiermee is Tron de snelste Disney achtbaan ter wereld. Het parcours van de achtbaan is 966 meter lang en 23,8 meter hoog. Hieronder kan je een virtueel ritje maken op de achtbaan.

 

De motorcoaster achtbaan wordt de spectaculaire attractie waarmee het park zal uitpakken in 2020/2021 voor haar 50ste verjaardag. Deze komt te liggen op een nieuw stuk terrein naast Space Mountain. In tegenstelling tot eerdere geruchten moet de Tomorrowland Speedway niet wijken voor deze attractie.

 

Bron: D23 Expo // Foto: Ziyi Wang (Queenie.w)