Nieuwe achtbaan Schloss Dankern uitgesteld naar 2018

Ferienzentrum Schloss Dankern, het Duitse pretpark en vrijetijdscentrum dat gelegen is vlakbij de Nederlandse grens, is bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan. Normaal was het de bedoeling dat de achtbaan op het einde van dit jaar zou openen voor het publiek maar het park heeft laten weten dat de opening wordt uitgesteld naar 2018.

 

Ferienzentrum Schloss Dankern gaat in 2018 een nieuwe achtbaan openen. De achtbaan zal helemaal in het teken komen te staan van de middeleeuwen. De naam voor de attractie wordt: “Eine Reise durch das Mittelalter” wat zoveel betekend als “Een reis door de middeleeuwen”. Op de concept-art die verscheen zien we een middeleeuws kasteel waar de achtbaan in, over, rond en door loopt. De vele gebouwen, die speciaal voor deze achtbaan gebouwd worden, zullen toegankelijk worden voor de bezoekers. In de huisjes zal er ook van alles te zien en te beleven zijn.

 

Voor deze achtbaan is er enorm veel thematisering voorzien. Daarnaast worden ook nog eens verschillende huisjes opgebouwd en ook de muren rond het kasteel moeten gebouwd worden. Ook moet er een grote toren gebouwd worden rond het hoogste punt van de achtbaan en deze bouwwerken zijn complexer uitgevallen dan eerst was gedacht. Hierdoor zal de achtbaan niet meer op het einde van 2017 geopend kunnen worden. De opening is daarom uitgesteld tot het begin van 2018.

 

De nieuwe achtbaan is gebouwd door het Zwitserse bedrijf ABC Rides. “Eine Reise durch das Mittelalter” heeft een hoogte van 14 meter en een snelheid van 50 km/u. Daarnaast is de achtbaan 350 meter lang. De achtbaantrein bestaat uit twee bakjes waar telkens 2 volwassenen of 3 kinderen per bakje in kunnen zitten. Een achtbaan van hetzelfde type vinden we terug in BillyBird Park Hemelrijk in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Deze achtbaan heeft de naam Familieachtbaan en is 14 meter hoog. Een video van de achtbaan kan je hieronder bekijken.

 

“Eine Reise durch das Mittelalter” is de grootste ontwikkeling in de recente geschiedenis van het vrijetijdscentrum. Het totale kostenplaatje zal ongeveer 4 miljoen euro bedragen. Kinderen vanaf 1,10 meter zullen in de achtbaan een ritje kunnen maken, mits begeleiding van een volwassene. De 14 meter hoge achtbaan is gebouwd in het kasteel dat 17 meter hoog is.

 

 

Foto’s Ferienzentrum Schloss Dankern