Chimelong Paradise opent Sky Rocket II achtbaan

Het Chinese pretpark Chimelong Paradise opent later dit jaar een nieuwe achtbaan die geleverd zal worden door premier Rides. De achtbaan is van het type Sky Rocket II, dat we ook kennen van Sky Scream in Holiday Park.

 

Het Chinese pretpark Chimelong Paradise is een vrij jong park maar is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste pretparken in China. Toen het park opende in 2006 kwamen er meteen drie achtbanen te staan en dit jaar opent het park al haar zesde achtbaan.  Die zesde achtbaan wordt gebouwd door Premier Rides en is van het type Sky Rocket II.

De Sky Rocket II is een achtbaan type waarbij je driemaal gelanceerd wordt en doorheen een compacte lay-out gaat. Het is een achtbaantype dat aan populariteit aan het winnen is. De eerste opende in 2012 in Six Flags Discovery Kingdom met Superman Ultimate Flight. In 2014 opende een tweede exemplaar in het Duitse Holidaypark met Sky Scream. In 2015 kwamen er twee en ook in 2016 werd een achtbaan van dit type geopend. Behalve in dit Chinese park zal ook in Finland een exemplaar openen met Hype in Särkänniemi Amusement Park. Volgend jaar opent dan weer Electric Eel in SeaWorld San Diego.

 

Chimelong Paradise heeft al enkele mooie achtbanen in haar aanbod. Eentje daarvan is een Dive Coaster, gebouwd door B&M. Deze opende in 2008, heeft een hoogte van 60 meter, een lengte van 981 meter en behaalt een snelheid van 112 km/u.

 

De grootste achtbaan is de in 2006 gebouwde 10 inversion coaster. De naam zegt het al, deze achtbaan heeft tien inversies en werd gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

Intamin bouwde voor dit park ook een Half pipe Coaster, een achtbaan waarbij je heen en weer gaat, op een skateboard.

 

Met de Motorbike Launch Coaster mocht ook Vekoma een gelanceerde achtbaan leveren aan dit park, deze kan je vergelijken met Booster Bike uit Toverland.

 

Een laatste achtbaan werd gebouwd door Mack Rides. De Young Star Coaster is een zeer familiale baan, die je ook in Europa-Park kan vinden.

 

 

Bron en foto: Chimelong Paradise