Bouw hoogste reuzenrad ter wereld van start gegaan

In Dubai wordt momenteel druk gewerkt aan het hoogste reuzenrad ter wereld. Het wordt het eerste reuzenrad ter wereld dat de magische grens van de 200 meter zal overschrijden. Het reuzenrad zal door het leven gaan als The Dubai Eye.

 

De plannen voor The Dubai Eye werden voor het eerst naar buiten gebracht in 2013. In 2015 werden de eerste voorbereidingen getroffen. Toen gingen de grondwerken van start. Helaas bleef het daarna lange tijd stil omtrent het project waardoor het niet helemaal duidelijk was of het reuzenrad nog gebouwd zou worden. Maar daar is nu verandering in gekomen, want de bouwwerken zijn de hoogte in gegaan en er staat al een deel van de constructie recht.

 

 

The Dubai Eye wordt maar liefst 210 meter hoog en is vernoemd naar het wereldberoemde reuzenrad The London Eye. The London Eye werd geopend in 2000 en was tot 2006 het hoogste reuzenrad ter wereld met een hoogte van 135 meter. Dit is al gigantisch hoog, maar The Dubai Eye wordt dus nog eens 50% hoger. Hierdoor zal die met groot gemak het wereldrecord van de 167,6 meter hoge High Roller in Las Vegas verbreken.

 

 

 

Bron + Foto’s: thenational.ae