Reuzenrad Walibi Belgium verhuist naar Attractiepark Rotterdam

Eind vorig jaar werd het reuzenrad van Walibi Belgium afgebroken, dit reuzenrad heeft nu een nieuwe thuis gevonden. De attractie is verkocht aan het nieuwe, toekomstige Attractiepark Rotterdam. Dit nieuws bevestigde het attractiepark exclusief aan onze redactie.

 

Eind april 2016 raakte het nieuws bekend dat de skyline van Walibi Belgium grondig zou veranderen. Op Interlink, een website voor de verkoop en aankoop van attracties, stond het reuzenrad namelijk te koop. Later, op de fandag van Walibi Belgium, werd bekendgemaakt dat de attractie op het einde van het seizoen haar laatste rondjes zou maken om vervolgens afgebroken en verkocht te worden. Een nieuwe eigenaar werd toen niet vermeld.

Nu kan Themeparkfreaks uitpakken met de nieuwe locatie van deze iconische attractie. Het reuzenrad zal namelijk nog dit jaar opgebouwd worden in het toekomstige Attractiepark Rotterdam. De attractie komt vlak naast de Maashaven te staan waardoor je een prachtig uitzicht zal hebben over de stad.

Het reuzenrad werd in 1979 gebouwd door de Nederlandse attractiebouwer Vekoma, heeft een wieldiameter van 42,5 meter en is 45 meter hoog. Aan het grote wiel hangen 40 gondels waar telkens 6 mensen kunnen plaatsnemen. Zo kunnen er in totaal 240 mensen tegelijk in de attractie.

In Attractiepark Rotterdam zal het reuzenrad op het speeldek geplaatst worden, dit dek ligt al 15 meter boven de grond waardoor het hoogste punt van de attractie 60 meter boven de Maashaven zal uitsteken. Hiermee wordt het reuzenrad een pak hoger dan wat we op de eerste concept arts konden zien.

Het reuzenrad is niet de enige hoge attractie die het pretpark zal hebben, eerder werd ook al een verplaatsbaar restaurant van 42 meter hoog aangekondigd, twee 90 meter hoge Pumpkin Towers en een gelanceerde shuttle achtbaan die 42 meter hoog wordt en een snelheid zal behalen van 91,7 km/u.

 

Alle informatie over Attractiepark Rotterdam en de huidige stand van zaken van de bouwwerken, kan je hier terugvinden en bekijken.

 

 

Foto’s: Bob Van Dyck (Themeparkfreaks.eu)