Golden Horse ontwikkelt nieuw tracktype om comfort te verhogen

De Chinese achtbaanfabrikant, Golden Horse, heeft een heel nieuw tracktype ontworpen voor hun Inverted Coaster. Het nieuwe ontwerp moet voor een hoger comfort zorgen voor de inzittenden van de achtbanen.

 

Golden Horse kopieerde in eerste instantie de track lay-out van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma om hun Inverted Coasters te bouwen. Ze bouwden met dit tracktype een eigen zogenaamde SLC (Suspended Looping Coaster). Dit model had 4 inversies, een Looping, Cobra Roll en een In-Line Twist. Daarbij haalde de achtbaan een snelheid van 80 km/u en was 37,8 meter hoog.

Nu is Golden Horse afgestapt van dit tracktype. De belangrijkste reden hiervoor was het gebrek aan comfort bij de bezoekers. Deze bezoekers klaagde over niet aangename schokken of omschreven de achtbaanrit zelfs als een pijnlijke ervaring.

Het nieuwe tracktype van deze Inverted Coasters heeft een belangrijke wijziging ten opzichte van het oude model en moet het comfort aanzienlijk verbeteren. Er zal niet meer gewerkt worden met een inside wheel assembly, het ontwerp waar de wielen van de treinen aan de binnenkant van de track zijn geplaatst. Daarentegen zal er gebruik worden gemaakt van een outside wheel assembly, een ontwerp waarbij de wielen van de trein aan de buitenkant van de track zijn geplaatst.

Golden Horse is hiermee de eerste Chinese achtbaanbouwer die deze techniek gebruikt op hun Inverted Coasters. Eerder maakten ook al Europese achtbaanbouwers gebruik van deze techniek. Op de onderstaande foto’s kan u de nieuwe lay-out van de track bekijken.

Op deze foto’s ziet u de oude track lay-out.

Momenteel zijn er twee Inverted Coasters met dit nieuwe tracktype in opbouw. De eerste wordt gebouwd in Wanda City pretpark in de Chinese provincie Heilongjiang en heeft 6 inversies, een Looping, Cobra Roll, In-Line Twist en Interlocking Corkscrews. Een andere achtbaan wordt de Dragon Roller Coaster in Long Gu Wan Dinosaur Park in de Chinese provincie Guangxi. Deze achtbaan heeft 4 inversies en volgt de zelfde lay-out als de Vekoma SLC’s zoals Kumali in het Engelse pretpark Flamingo Land en Snow Mountain Flying Dragon in het Chinese pretpark Happy Valley (Shenzhen).

Golden Horse is de 3de grootste achtbaanbouwer ter wereld en de grootste achtbaanbouwer van China. In de laatste 15 jaar bouwde de attractiebouwer meer dan 200 achtbanen in China en is daarmee de best verkopende achtbaanbouwer van dit moment.

 

 

Bron: VH Coasters // Foto’s: VH Coasters & Gavin Jones