Wildfire in Kolmården blijft bespaart van de sloophamer!

Wildfire werd vorig jaar geopend in het Zweedse Kolmården, maar de achtbaan moest na enkele maanden alweer sluiten wegens een ingetrokken bouwvergunning. De toekomst was onzeker, het was zelfs mogelijk dat ze afgebroken diende te worden. Gisteren kwam er goed nieuws voor de baan.

 

In Zweden heeft de bouw – en milieucommissie een besluit genomen over de toekomst van de houten achtbaan Wildfire die vorig jaar geopend en opnieuw gesloten werd. Nadat er argumenten kwamen over de impact van de baan op het milieu en de natuur werd de bouwvergunning ingetrokken. De commissie heeft nu besloten dat de achtbaan niet hoeft afgebroken te worden, tot opluchting van het park en menig fan.

De achtbaan mag heropenen nadat een nieuwe bestemmingsaanvraag ingediend wordt voor de site waarop de achtbaan gebouwd werd. Wanneer de hele procedure achter de rug is, is momenteel moeilijk in te schatten, maar de achtbaan lijkt gered te zijn.

Reidar Svedahl, voorzitter van de commissie vertelt: “Kolmården is een belangrijk bedrijf voor ons in Norrkoping en zorgt voor heel wat jobs. Zo’n bedrijf helpen we graag vooruit in plaats van het te hinderen. Het zou een zonde zijn dat we het park zoiets moois moeten laten afbreken, dat kost ook een hoop geld.”

CEO van Kolmården, Christer Fogelmarck, was enorm blij met de beslissing: “De beslissing is voor ons enorm goed, we voelen opnieuw de steun die we gewend zijn van de inwoners en gemeente Norrköping. We weten nu ook dat er nog een beetje werk aan de winkel is, maar dat dit op een rustige manier kan verlopen.”

 

 

Bron: sverigesradio

Foto: Kolmården