Drie zwangere olifanten in Planckendael

Kai-Mama, Kai-Tante, Kai-Zus in Planckendael

 

Weet je nog? De dag dat Kai-Mook werd geboren in ZOO Antwerpen? De geboorte van het eerste baby-olifantje van België was in 2009 groot nieuws. En nu heeft ze zelf groot nieuws: ze is zwanger! Met meer dan 1,2 miljoen mensen keken we in 2009 live naar haar geboorte en nu is het dus haar beurt. Kai-Mook zal haar baby krijgen in Planckendael, want daarheen verhuisde Kai-Mook met haar olifantenfamilie in 2012. En als klap op de vuurpijl verwachten ook zus May Tagu en haar moeder Phyo Phyo een kleintje. Drie baby-olifantjes: schattigheid in drievoud.

 

Olifantendracht

Een olifantenzwangerschap duurt 20 tot 22 maanden, dus we zullen nog even geduld moeten uitoefenen voor we een schattig baby’tje mogen verwelkomen.

 

Olifantenfamilie

De papa is stoere man Chang. Hij woont samen met de olifantenfamilie in Planckendael en is ook de papa van de laatste boreling van 2015: meisje Qiyo. De andere vrouwen zijn oude dame Dumbo, Kai-Mook’s mama Phyo Phyo, tante Yu Yu Yin en zus May Tagu.

 

Zus May Tagu

Niet alleen Kai-Mook is zwanger, ook haar zus May Tagu verwacht een baby! Dit is voor May Tagu haar tweede zwangerschap. Haar eerste baby, Baby Q, overleed in 2015 aan leverfalen.

 

Mama Phyo Phyo

Kai-Mook en May Tagu zijn niet alleen zwanger, ook haar mama Phyo Phyo verwacht een baby! Voor ervaren moeder Phyo Phyo is dit haar zesde baby. Een hoog aantal, aangezien olifanten in hun leven gemiddeld vier jongen grootbrengen.

 

Op naar een kroostrijk gezin

Kai-Mook zal negen jaar zijn bij de geboorte van haar baby, een mooie leeftijd voor een eerste baby.