Vekoma bouwt spectaculaire gelanceerde mega coaster

De Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma heeft een nieuwe lay-out ontwikkeld voor hun gelanceerde achtbanen. Dit nieuwe model krijgt enkele nieuwe spectaculaire elementen. Het eerste exemplaar met deze nieuwe lay-out is ondertussen al verkocht aan een eerste klant.

 

Vekoma heeft een nieuw lay-out ontworpen voor hun gelanceerde achtbanen, deze lay-out heeft de naam ‘Firestorm’ gekregen en is ondertussen al verkocht aan het recent gebouwde Vietnamese pretpark Vinpearl Thu Thiem. Als alles volgens planning verloopt, dan zal deze attractie de deuren openen in 2017. De trein zal gelanceerd worden met een snelheid van maar liefst 115 km/u naar een hoogte van 50 meter. Na de tophat volgt er een drop van meer dan 90°, waarna de rest van de 1050 meter lange achtbaantrack zal worden afgelegd. Firestorm krijgt 3 inversies, 2 overbanked turns en 6 airtime heuvels.

 

Vekoma is de laatste tijd druk bezig met het ontwerpen van opvallend spectaculaire achtbanen. Zo zal er volgend jaar een nieuwe looping achtbaan openen in het Poolse pretpark Śląskie Wesołe Miasteczko. Deze zal de naam Lech Coaster krijgen en zal een snelheid van 95 km/u behalen en een hoogte van 40 meter.
Eerder stelde Vekoma ook al een nieuwe mega coaster voor, die ongeveer 65 meter hoog wordt en een snelheid zal behalen van 110 km/u. Deze attractie werd voorgesteld in kader van de grote uitbreiding van het Poolse pretpark Energylandia, waar de fans mochten kiezen tussen een mega coaster van Vekoma of een mega coaster van Intamin.
In het Nederlandse Vlodrop is Vekoma dan weer bezig met de ontwikkeling van een nieuw prototype, alles daarover kan je hier terug vinden.

 

Bron: Vekoma, IAAPA