Six Flags voegt Virtual Reality toe aan negen achtbanen

De Six Flags groep investeert jaarlijks in heel wat nieuwigheden voor haar parken. Dit jaar mag er aan de nieuwigheden een Virtual Reality ervaring toegevoegd worden, die de groep op negen achtbanen, in evenveel parken zal toevoegen. De groep koos voor verschillende films.

 

 

New Revolution Virtual Reality experience

De New Revolution Virtual Reality experience zal je meenemen in een futuristische strijd, waarbij de planeet op het spel staat. Je wordt de copiloot in je eigen vechtvliegtuig en gaat een luchtgevecht aan. Je vliegtuig zal zijn vlucht beginnen door gelanceerd te worden langs de muur van een gebouw. Op dat ogenblik stort je ook de first drop van de achtbaan af. Vervolgens race je door de stad en komt mogelijk in het zwaar bewaakte moederschip. Terwijl je door de bochten van de achtbaan vliegt, zal je het schip onder vuur nemen om het te vernietigen alsook de drones die het beschermen.

 

 

Deze film kan je ontdekken op volgende achtbanen:

 

Steamin’ Demon in Great Escape. Deze achtbaan opende in 1978 als Ragin’ Cajun in Pontchartrain Beach. In 1983 sloot dat park en de achtbaan opende het volgende jaar als Steamin’ Demon in The Great Escape. De achtbaan werd gebouwd door Arrow Dynamics. Deze 29 meter hoge achtbaan bevat drie inversies, een looping en een dubbele kurkentrekker.

 

Ninja in Six Flags St. Louis. Deze achtbaan opende in 1986 op een wereldtentoonstelling in Vancouver Canada, ze kreeg toen de naam Scream Machine.  Het volgende jaar opende ze in het park als Ninja. Het park noemde toen nog Six Flags Over Mid-America, wat in 1996 wijzigde naar Six Flags St. Louis. Deze achtbaan werd gebouwd door Vekoma. Deze achtbaan heeft een hoogte van 33 meter en is 740 meter lang, de snelheid die behaald wordt is 88 km/u. Tijdens de rit ervaar je 4 inversies waaronder een dubbele kurkentrekker, een Sidewinder en een looping.

 

Shok Wave in Six Flags Over Texas. Deze klassieker van Schwarzkopf werd geopend in 1978 In wat toen het allereerste Six Flags park was. De achtbaan is 35 meter hoog en 1100 meter lang, ze behaalt een snelheid van 97 km/u. Tijdens de rit ga je doorheen een dubbele looping.

 

Dare Devil Dive in Six Flags Over Georgia. Dit is een zogenaamde Euro Fighter achtbaan, gebouwd door Gerstlauer. Deze achtbaan opende in 2011. De lengte bedraagt 640 meter en de hoogte 29 meter. Na een vertical first drop ervaar je drie inversies, een Dive Loop, Immelman en Heartline Roll.

 

The New Revolution in Six Flags Magic Mountain. Deze achtbaan was de allereerste Schwarzkopf achtbaan met een looping. Deze opende in 1976 in het park en wordt dit jaar volledig gerenoveerd. De achtbaan is 34 meter hoog en 1054 meter lang, er wordt een snelheid bereikt van 89 km/u.

 

Goliath in La Ronde.  Goliath is een hypercoaster, gebouwd door B&M. Deze achtbaan opende in 2006 en is met een hoogte van 53 meter en een lengte van 1230 meter goed voor een snelheid van 110 km/u.

 

SMFT VR Superman Photos

 

 

SUPERMAN Virtual Reality Coaster

Bij deze film wordt je ondergedompeld in een stripwereld. Je komt terecht in Metropolis waar je je klaar maakt om een trip door de stad te maken, maar al snel loop je Lex Luthor op het lijf. Deze slechterik en zijn leger aan Lexbots gebruiken een anti zwaartekracht pistool om heel wat chaos te veroorzaken in de stad. Superman zal het pistool proberen te vernietigen, waardoor alle zwevende objecten plots zullen vallen. Op dat ogenblik stort jij naar beneden op de first drop van de achtbaan. Wanneer je door de baan vliegt, langsheen de bochten en loopings zal Superman naast je vliegen om de Lexbots te vernietigen.

 

Deze film kan je ontdekken op volgende achtbanen:

 

SUPERMAN Ride of Steel at Six Flags America. Deze mega coaster werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en opende in 200. De achtbaan is 60 meter hoog en 1630 meter lang, wat goed is voor een snelheid van 117 km/u.

 

SUPERMAN Krypton Coaster in Six Flags Fiesta Texas. Deze Floorless Coaster werd gebouwd door B&M. Deze 51 meter hoge achtbaan heeft een lengte van 1226 meter en behaald een snelheid van 112 km/u. Tijdens de rit ga je doorheen 6 inversies, waaronder een looping, Zero-G Roll, een Cobra Roll en interlockin Corkscrews. De achtbaan opende in 2000.

 

SUPERMAN The Ride in Six Flags New England. Deze mega coaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides opende in 2000 als Superman – Ride Of Steel. Van 2009 tot 2015 veranderde het thema en ging hij als Bizarro door het leven. Dit jaar wordt de achtbaan opnieuw omgetoverd tot een Superman achtbaan, genaamd SUPERMAN The Ride.  Deze megacoaster heeft een hoogte van 63 meter en een lengte van 1645 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van 124 km/u.

 

Voor de films en headsets werd samengewerkt met Samsung GEAR VR, die dit jaar ook de vernieuwende VR toevoegde aan Revolution in Bobbejaanland.  De achtbanen zullen ook nog steeds zonder de brillen te beleven blijven, zodat je zelf kan kiezen.

 

Bron en foto’s; Six Flags.