Bobbejaanland: Mount Mara & Nightmare Motel

Op zaterdag 26 maart zet Bobbejaanland de poorten van ’t Plezantste Land weer wagenwijd open voor het grote publiek. Nieuwkomers dit jaar zijn Mount Mara, (een Virtual Reality coaster in samenwerking met Samsung GEAR VR) en een escape room, Nightmare Hotel.

 

VR-Coaster: Mount Mara

Wat wordt het:

“In samenwerking met Samsung openen we een gloednieuwe Virtual Reality sensatie. De ride, die mount Mara werd gedoopt, gebruikt de bestaande achtbaan van de Revolution. Je zet de Samsung GEAR VR op en waant je meteen in een andere wereld. Het verhaal neemt je mee op een spannend avontuur dat zich, net als The Forbidden Caves, afspeelt in Khyonesië. De ridetrack van de attractie verandert niet, maar met Mount Mara onderging de Revolution een complete gedaanteverwisseling.” vertelt Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland.

Mount Mara neemt je mee op een bloedstollend avontuur naar het Zuid-Oost Aziatische Khyonesië. Boze geesten hebben er voor een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara gezorgd. Wist je dat ‘Mara’ Sanskriet is voor ‘duivels’?

Je vertrekt op expeditie om het effect van vulkanische activiteit op het klimaat te bestuderen, maar net op dat moment breekt de vulkaan uit! Stap in en baan je een weg door de jungle met je razendsnelle quad. Slaag jij erin om de dodelijke vuurzee voor te blijven?

“Virtual Reality wordt steeds populairder. We zijn dan ook enorm trots dat we in samenwerking met Samsung deze hoogtechnologische beleving aan onze bezoekers kunnen aanbieden”, vertelt Roland Kleve. “Met Mount Mara gaan we opnieuw voluit voor beleving. Daar kozen we vorig jaar met Adventure Valley en The Forbidden Caves al resoluut voor. Het verhaal in deze zone was voor ons toen nog niet af, nu is de cirkel wel rond. Met Banana Battle, King Kong, Forbidden Caves en Mount Mara hebben we een mooie, avontuurlijke en verrassende zone neergezet waar we bijzonder trots op mogen zijn”, vult hij aan.

 

Wat is er veranderd:

Sinds de opening van Forbidden Caves en de Adventure Valley zone er rond, heeft Bobbejaanland er een mooie themazone bij. Mount Mara sluit daar met haar verhaal perfect op aan. Mount Mara neemt je mee op een bloedstollend avontuur naar het Zuid-Oost Aziatische Khyonesië. Boze geesten hebben er voor een enorme vulkaanuitbarsting op de mysterieuze berg Mount Mara gezorgd.

Voor Mount Mara werd een nieuwe ingang gecreëerd. Deze begint rechts van de oude Revolution ingang en loopt een stukje buiten om dan in een nieuwe hal verder te lopen die uitgeeft op de trappen. In deze wachtrij werden enkele themaobjecten geplaatst. In deze wachtrij en op de trappen werden digitale schermen voorzien, waarop getoond wordt hoe je de VR bril moet gebruiken en krijg je al een stukje van het verhaal mee.

Het station van Mount Mara werd voorzien van nieuwe verlichting en de muren van een donkerder kleurtje met lava spatten. Ook de trein kreeg een gedaanteverandering. De groene trein is nu donkergrijs met het Mount Mara er op en ook hier lavaspatjes.

Plaats nemen doe je voortaan met een persoon per bakje, in tegenstelling tot vroeger. Je krijgt je VR bril aangereikt. Zodra je de bril opzet zie je een totaal andere wereld om je heen. Waar je ook kijkt zie je een volledig aangepaste realiteit. Wanneer je omlaag kijkt zie je hoe je plots op een quad zit en vertrek je via een rotsige weg rond de vulkaan. De vulkaan barst op een gegeven moment uit en je moet de lava zien te ontwijken. Je beseft totaal niet meer dat je in een achtbaan zit. Aan het einde van je rit belandt je veilig op een boot die je naar de veilige haven brengt.

 

Eindoordeel:

Onze ervaring was alvast positief te noemen. De beelden waren scherp en de virtuele wereld kwam perfect tot zijn recht tijdens de rit. Ook de bijhorende soundtrack past perfect bij het verhaal. Aangezien het om een soft opening ging, verliep alles nog niet helemaal vlot en ook de bezoekers moeten wennen aan de brillen. Vooral bij het aankomen in het station merk je dat de mensen niet volledig beseffen dat de rit afgelopen is.

Er werd verteld dat er nog gewerkt wordt aan de fine tuning, maar we zijn er van overtuigd dat deze toevoeging een hoge meerwaarde geeft aan de achtbaan.

Wie geen zin heeft in de VR kan de achtbaan nog steeds doen zonder de bril. Kinderen onder de 1.30m of 12 jaar mogen nog wel bij een begeleider in het karretje stappen. Zonder bril krijg je nog steeds de oude film te zien met de klok en de effecten die vroeger aanwezig waren. Enkel de soundtrack Bones On The Beach zal je niet meer horen.

 

Escape room: Nightmare Hotel

Naast Mount Mara verwelkomt Bobbejaanland nog een nieuwe telg. Nightmare Motel is een combinatie van het traditionele Halloween horror labyrinth en de trendy escape rooms.Als nietsvermoedende toerist kom je terecht in het Nightmare Motel. Na het inchecken ontdek je dat je allesbehalve een rustige nacht tegemoet gaat. Je krijgt een sleutelbos mee maar raakt nergens meer buiten, alle deuren blijken gesloten te zijn. Past deze sleutel? Misschien eens een andere proberen! Ben jij stressbestendig genoeg om binnen de acht minuten aan de oude hotelbewoners te ontstnappen?Het Nightmare Motel werd gebouwd door Cintia Del Mastro van Del Dracco Entertainment. Nightmare Motel is vanaf 2 april geopend. Je kan de attractie met maximum vier andere hotelgasten betreden, want je redt het niet alleen. Een poging om het Nightmare Motel op tijd te verlaten kost €5.