Boudewijn Seapark nam afscheid van dolfijn Beachie

Het dolfinarium gelegen te Brugge, nam onlangs onverwachts afscheid van de mannetjesdolfijn Beachie. Het dier leed aan een slagaderbreuk en werd 33 jaar oud. Hij werd vorig jaar nog tweemaal vader.

 

“Beachie is zondag onverwacht overleden ten gevolge van een gesprongen adertje in de luchtholte. Die holte kan je vergelijken met de sinussen bij mensen”, vertelt woordvoerster Geertrui Quaghebeur. De dolfijn werd vorig jaar nog vader, Moana en Ori zullen hierdoor geen vader meer hebben.

“Zo’n gesprongen ader is iets waar je niets aan kan doen, en je kan het ook niet zien aankomen. Beachie was kerngezond, onze dolfijnenverzorgers zijn hier dan ook erg door aangedaan”, voegt Quaghebeur er aan toe.

De dolfijn kwam in 2010 naar het Dolfinarium in Brugge, hij was afkomstig van het dolfinarium in Harderwijk. In het kader van een Europees voortplantingsprogramma zou hij gaan zorgen voor nakomelingen in Brugge. Hij zou terugkeren naar Harderwijk, vanwege zijn leeftijd. Voor het fokprogramma wordt voorlopig geen nieuwe mannetjesdolfijn naar Brugge gehaald. “Enerzijds omdat er met Moana en Ori recent nog twee babydolfijntjes geboren zijn, anderzijds omdat we ook nog mannetjesdolfijn Kite hebben. Al is Kite nog niet geslachtsrijp.

 

Bron: kw.knack.be