Zweeds pretpark krijgt Tiger Ride als nieuwe achtbaan in 2016

Het resort Kneippbyn, gevestigd op het Zweedse eiland Gotland, zal dit jaar haar 2de achtbaan openen. Kneippbyn is een 5 sterren resort en bevat onder andere een waterpark en verschillende attracties. In 2016 zal daar een nieuwe attractie bijkomen.

 

De nieuwe achtbaan heeft de naam Tiger Ride gekregen. De achtbaan wordt gebouwd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group en wordt (voor de kenners) een Cyclon Coaster (MX49). Het model Cyclon Coaster (MX49) heeft een Zyklon / Galaxi lay-out. Wie zich hier niets kan bij voorstellen moet zich geen zorgen maken, want een gelijkaardige achtbaan was de voormalige Cyclon Coaster in Didi Land (Frankrijk) die je kan bekijken in het filmpje hieronder. Cyclon Coaster stond heel kort in Didi Land, dit was minder dan 1 maand in 2014 tussen 12 april en 9 mei van dat jaar.  Tiger Ride heeft een lengte van 335 meter en is 10 meter hoog.

 

In het Kneippbyn resort bevinden zich, buiten de 2 achtbanen, nog verschillende andere attracties. Het waterpark biedt bovendien tientallen glijbanen aan. Verder zijn er ook veel optredens en show met onder andere Pipi Langkous. Het resort is aan de zee gelegen, de vele overnachtingsmogelijkheden bieden uitzicht op deze zee aan. Wie het graag wat rustiger aan doet kan genieten van de stilte en de rust in het nabijgelegen natuurgebied. Een mooi overzicht van het resort kan je in onderstaande video bekijken.

 

 

Bronnen: Kneippbyn, rcdb