Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar – Voglwuide Sepp

‘Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar’ krijgt er in 2016 een nieuwe blikvanger bij. St. Englmar heeft al een Alpine Coaster en Sommerrodelbahn in het aanbod, nu komt daar ook nog een gloednieuwe achtbaan van 3 miljoen euro bij.

De achtbaan zal de naam ‘Voglwuide Sepp’ krijgen en gebouwd worden door de Duitse achtbaan bouwer Zierer. Zierer zal speciaal voor St. Englmar een unieke lay-out ontwerpen die van het heuvelachtig landschap gebruik zal maken. Hierdoor zal de achtbaan nooit meer dan 9 meter boven de grond uitsteken, maar toch een hoogteverschil van 27 meter overbruggen. De achtbaan wordt 755 meter lang wat het de langste rollercoaster van Beieren maakt. Tijdens de afdaling behaalt het treintje een snelheid tot 60km/u. Bezoekers kunnen al vanaf de leeftijd van 4 jaar genieten van Voglwuide Sepp.

De blauwe lijn is de lay-out van de nieuwe achtbaan

De nieuwe attractie zal uitvoerig gethematiseerd worden. Alles zal hier draaien rond de traditionele sleeën, die vroeger werden gebruikt als transportmiddel door de lokale bevolking, om allerhande goederen zoals boomstammen te vervoeren. Bezoekers zullen kunnen plaats nemen in 3 verschillende treintjes die plaats bieden aan 10 personen.

Deze beelden zullen vooraan op de treintjes terug te vinden zijn

 

Video’s:

Hieronder kan u verschillende filmpjes van de nieuwe attractie bekijken.

Onride:

 

Offride:

 

Overzicht:

 

Bouwupdates:

Februari 2016: De eerste trackdelen arriveerden

De eerste trackdelen van Voglwuide Sepp arriveerden in februari in het park, sindsdien kon de bouw van start gaan. Het stationsgebouw werd al gebouwd en ook de lifhthill staat overeind.

 

6 maart 2016: De achtbaan is in opbouw

Zelfs tijdens sneeuwval wordt volop gewerkt aan de achtbaan. Men heeft ondertussen al grote delen van de track geplaatst. De achtbaan zal nooit meer dan 9 meter boven de grond uitsteken, maar toch een hoogteverschil van 27 meter overbruggen. Hiervoor maakt men gebruik van het terrein.

Het stationsgebouw, maar ook het treintje zullen sterk gethematiseerd worden. Alles zal hier draaien rond de traditionele sleeën, die vroeger werden gebruikt als transportmiddel door de lokale bevolking, om allerhande goederen zoals boomstammen te vervoeren.

 

9 maart 2016: De bouw schiet goed op

 

12 maart 2016

 

19 maart 2016

 

26 maart 2016

 

30 maart 2016

 

3 april 2016

 

5 april 2016

 

12 april 2016: de eerste testritten

 

23 april 2016: Nog meer foto’s

 

7 mei 2016

 

15 mei 2016: De eerste onride

 

10 juli 2016: TPF bezoekt St. Englmar

 

 

Bron en foto’s: Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar