Baby dolfijntje ‘Moana’ geboren!

Boudewijn Seapark Brugge meldt met grote vreugde de geboorte van een nieuw dolfijntje! Mama Roxanne beviel op 25 juli 2015 rond 6u40 van een gezond kalfje. De bevalling verliep vlekkeloos. Het team verzorgers is ontzettend blij met deze geboorte. In het kader van het Europese fokprogramma EEP wordt zo meegeholpen aan het voortbestaan van tuimelaars.

Het baby dolfijntje is een vrouwtje en kreeg van het team verzorgers de naam Moana. Deze naam is een Hawaiiaanse verwijzing naar Moana’s grote broer, dolfijn Ocean. Moana verblijft samen met mama Roxanne in het kraambassin van het dolfinarium. Om moeder en kalfje alle nodige privacy en rust te geven, zijn beiden voorlopig niet door het publiek te bezoeken.

Moana zal nu ongeveer 2 à 3 jaar zogen bij Roxanne. Na 6 maanden wordt de melk afgewisseld met een visdieet. Wanneer Moana precies voor het publiek zal te zien zijn, wordt later meegegeven.

Dolfijn Roxanne is 30 jaar en verblijft al sinds 1988 in Brugge. De vader van het kalfje is dolfijn Beachie, hij is er 32. Beachie komt van Dolfinarium Harderwijk (Nederland) en verblijft sinds 2009 in het Brugse dolfinarium in het kader van het Europese fokprogramma EEP. Een dolfijn is gemiddeld 12 maanden zwanger. Een kalfje wordt steeds met de staart eerst geboren.