Bouwer bekend van nieuwe achtbaan in Hansa-Park

Onlangs maakte het Duitse Hansa-Park bekend dat het dit jaar een nieuwe achtbaan zal openen, genaamd ‘Der kleine Zar’. De achtbaan zal voor vele kinderen hun eerste stap in de wereld van de achtbanen zijn. Nu is ook de bouwer van de attractie bekend geraakt.

 

In tegenstelling tot wat iedereen dacht, zal deze nieuwe achtbaan niet door het Duitse Gerstlauer Amusement Rides gebouwd worden, maar wel door het Italiaanse Preston & Barbieri. Der kleine Zar wordt een “Coaster Mini” gelijkaardig aan Stampbanan die in 2013 opende in het Zweedse pretpark Liseberg.

© Preston & Barbieri
© Preston & Barbieri

Der kleine Zar zal een eigen themalied krijgen gecomponeerd door het Duitse IMAScore, dat ook al muziek maakte voor heel wat andere attracties in het park. Naast de nieuwe achtbaan zal er ook nog een zweefmolen geopend worden aan de ingang van het park. Door de komst van de twee nieuwe attracties, moesten er 2 andere verdwijnen.

Vorig jaar opende het park nog de unieke achtbaan Schwur der Kärnan met een nog nooit eerder gezien uniek element. Themeparkfreaks trok voor deze achtbaan naar het park in Noord-Duitsland en testte de achtbaan uitgebreid uit, alles daarover kan je hier lezen. Schwur der Kärnan, die 73 meter hoog is en een topsnelheid van 127km/u behaald, zorgde voor een nieuw bezoekersrecord.

Hansa-Park werd opgericht in 1973 als Legoland Sierksdorf. Vier jaar later werd het park verkocht aan andere eigenaars en werd de naam Legoland Sierksdorf veranderd naar Hansaland. In 1987 veranderde de naam opnieuw naar Hansa-Park.

 

 

Bron: rcdb

Foto: Preston & Barbieri, Hansa Park