Sfeerverslag: Efteling 24/01/2016

Een gloednieuwe B&M vlak bij huis en nog steeds geen ritje op gemaakt, een schande, dat gingen we op deze druilerige dag veranderen. Fredje, Jos en ikzelf trokken op deze zondag naar de Efteling. Arriveren deden we om iets voor elf uur, de parking nog niet te vol, dat kon al niet meer stuk.

Bobby Turbo, de enige Baron 1898 leek, kon natuurlijk niet anders dan de andere overtuigen om onmiddellijk richting Baron te wandelen. De wachtrij was best doenbaar, na 25 minuutjes stapten we al in, backseat.

Het eerste ritje vertelde me dat dit een zeer leuke toevoeging was voor het park, helemaal prachtig aangekleed, leuk verhaal er achter, maar de rit op zich vond ik nog niet helemaal geweldig.

Als fans van woodies, de achtbanen, niet het ochtendlijke (on)gemakje, trokken we richting Joris en zijn Draak. Ook hier geen overdreven wachtrij. We kozen voor vuur, frontseat, want zo hoor je een woodie te doen. GCI leverde hier toch een toppertje af hoor.

Na hout opnieuw tijd voor staal, ditmaal van Vekoma. Python is een oudje uit 1981 maar ondanks die leeftijd blijft dit het icoon van het park, voor velen een allereerste keer overkop. Dankzij de nieuwe generatie treintjes loopt dit beestje soepeler dan ooit.

Voor we onze volgende attractie betraden, even stil staan bij de gigantische bouwwerf, waar later Symbolica zal ontstaan.

Om nadien Vogel Rock te betreden, een indoorachtbaan van Vekoma. Steeds weer een leuk tussendoortje.

Een hongertje werkten we weg in de Smulpaap met een lekker bakje friet.

Om nadien dat vervloekte huis te betreden, waar de bende van de Loonsche Duynen huist. Dit blijft een waar pareltje.

Ook Droomvlucht mag natuurlijk niet ontbreken, waar je een wondere wereld vol trollen en feeën ontdekt. Om de een of andere reden vind ik dit niet de hoogvlieger die iedereen er van maakt. Allemaal super mooi gemaakt, maar het zal wel aan mij liggen.

Even gezellig bij het gospelkoortje de handjes warmen.

Na pardoes aan Pardijn een knuffel gegeven te hebben, trokken we richting die vreemde achtbaan die mijn naam draagt.

De Bob, een Bobslee achtbaan, gebouwd door Intamin Amusement Rides, was zonder twijfel de allereerste achtbaan die ik ooit deed tijdens een van de talloze bezoekjes die ik met mijn ouders als kind aan dit park bracht. En nog steeds blijf ik deze geweldig vinden.

Wat was ook alweer de hoofdreden van ons bezoek? Ooh ja, juist, Baron 1898, waarvan ik maandenlang de bouwwerken op de voet volgde. Ditmaal gingen we resoluut voor een ritje frontseat.

Jammer dat de mist vandaag niet aan stond, waardoor je niet dat mooie effect krijgt wanneer je de tunnel in duikt.

Frontseat kon de baan me al heel wat meer overtuigen, ook al zijn de statistieken niet de grootste, Efteling heeft hier een toppertje neer gezet. Na Baron trokken we naar Fata Morgana, meteen mijn favoriete darkride. We voeren langsheen de geweldige scenes. Dit blijft een toppertje.

We stonden nog even stil in het kerstdorpje, waar de vuurprins en zijn madam een showtje gaven, alvorens we naar onze volgende attractie liepen.

Die volgende attractie werd de waterkant van Joris en de Draak, wat meteen mijn favoriete kant is.

Vanmiddag zagen we hoe De Halve Maen stuk was, maar gelukkig was die ondertussen hersteld. Dit gigantische schommelschip blijft zonder twijfel het leukste dat ik ooit deed.

We stonden nog even stil om te luisteren naar de laatste klanken van het Efteling orkestje dat de bons kreeg.

We besloten ook Python nog een keertje te doen.

Om nadien de dag af te sluiten met een viertal ritjes op den Baron.

 

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck