Big Thunder Mountain sluit voor renovatie in Disney’s Magic Kingdom

Net als in het Franse park zal ook Big Thunder Mountain in het Magic Kingdom park enkele maanden sluiten voor een grondige renovatie. Welke werken precies uitgevoerd zullen worden, werd niet meegedeeld, maar er is wel sprake van een nieuwe scène.

 

Disney zit de laatste tijd niet stil, in de Amerikaanse parken wordt gewerkt aan Star Wars gebieden, Disney’s Hollywood Studios krijgt een volledig nieuw Toy Story gebied en in Animal Kingdom komt een volledige Avatar wereld. In Walt Disney World zal dan weer een attractie komen volledig in Frozen thema.

Al deze werken brengen de nodige sluitingen met zich mee, zo is in Anaheim de Railroad gesloten voor aanpassingen en verdwijnen in de Hollywood Studios enkele iconen. Dit is maar een kleine greep uit alle werken die momenteel uitgevoerd worden in de Amerikaanse parken.

Vanaf 4 april zal ook Big Thunder Mountain Railroad enkele maanden sluiten in het Magic Kingdom park in Walt Disney World voor een grondige renovatie. Deze achtbaan werd geopend in 1980 en gebouwd door Vekoma. Deze achtbaan is ongeveer 850 meter lang en behaald een snelheid van 60 km/u.

Door de jaren heen werden aan deze achtbaan al heel wat vernieuwingswerken uitgevoerd, dat zal dit jaar niet anders zijn. Wat men precies allemaal zal wijzigen wil het park nog niet vrijgeven, maar men verklapte al wel dat er een nieuwe scene toegevoegd zal worden aan het einde van de rit. Deze zou bijzonder explosief zijn.

 

Bron en foto: Disney