Meer details bekend over langste rollercoaster van Beieren

‘Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar’ krijgt er in 2016 een nieuwe blikvanger bij. St. Englmar heeft al een Alpine Coaster en Sommerrodelbahn in het aanbod, nu komt daar ook nog een gloednieuwe achtbaan van 3 miljoen euro bij.

De achtbaan zal de naam ‘Voglwuide Sepp’ krijgen en gebouwd worden door de Duitse achtbaan bouwer Zierer. Zierer zal speciaal voor St. Englmar een unieke lay-out ontwerpen die van het heuvelachtig landschap gebruik zal maken. Hierdoor zal de achtbaan nooit meer dan 9 meter boven de grond uitsteken, maar toch een hoogteverschil van 27 meter overbruggen. De achtbaan wordt 755 meter lang wat het de langste rollercoaster van Beieren maakt. Tijdens de afdaling behaalt het treintje een snelheid tot 60km/u. Bezoekers kunnen al vanaf de leeftijd van 4 jaar genieten van Voglwuide Sepp.

De blauwe lijn is de lay-out van de nieuwe achtbaan

De nieuwe attractie zal uitvoerig gethematiseerd worden. Alles zal hier draaien rond de traditionele sleeën, die vroeger werden gebruikt als transportmiddel door de lokale bevolking, om allerhande goederen zoals boomstammen te vervoeren. Bezoekers zullen kunnen plaats nemen in 3 verschillende treintjes die plaats bieden aan 10 personen.

Deze beelden zullen vooraan op de treintjes terug te vinden zijn

 

Hieronder kan u verschillende filmpjes van de nieuwe attractie bekijken.

Onride:

 

Offride:

 

Overzicht:

 

De Alpine Coaster is 1 kilometer lang en snelheden tot 40km/u zijn mogelijk. Een video van de Alpine Coaster vindt u hieronder.

 

De Sommerrodelbahn kan snelheden tot 40km/u behalen en is 1 kilometer lang. Een video van de Sommerrodelbahn vindt u hieronder.