Franse pretparken sluiten de deuren vanwege de terreuraanslagen

Na de aanslagen van afgelopen nacht is Frankrijk in diepe rouw. Meer dan honderd mensen verloren het leven tijdens deze aanslagen, die opgeëist werden door IS. Omwille van de trieste toestand besloten heel wat parken in Frankrijk om vandaag de deuren gesloten te houden.

 

Disneyland Paris meldde vanmorgen dat de poorten van het park gesloten zouden blijven. Ook de gasten die verbleven in de hotels kregen geen toegang, als compensatie kregen zij wel gratis drank en eten. Ook werd er voor deze mensen extra animatie voorzien. Het is geen geheim dat dit park enorm veel bezoekers trekt, waardoor het een te aantrekkelijk doelwit zou zijn voor terroristen. Eerder werd nog een hotel ontruimd na een melding van een mogelijk gewapende persoon, gelukkig bleek dit toen vals alarm te zijn.

Op de website en sociale media van het park verscheen de volgende boodschap: “Na de tragische gebeurtenissen in Frankrijk en uit steun voor de nabestaanden van deze gruwelijke aanvallen heeft Disneyland besloten niet te openen op zaterdag 14 november, onze gedachten gaan uit naar iedereen die getroffen is door deze afschuwelijke gebeurtenissen.”

Disneyland heeft zonet gemeld dat het park gesloten blijft tot en met dinsdag 17 november.

Ook Parc Asterix besloot vandaag een bedrijfsevenement af te lassen. Samen met de klant werd besloten een bedrijfsevenement dat in het teken van Kerst stond niet te laten doorgaan.

Het park zette de volgende boodschap op Facebook: “Wij delen het leed van de nabestaanden na de tragische gebeurtenissen van vrijdag. Gezien de omstandigheden hebben we in samenspraak met de klant besloten om het kerstevenement te annuleren.”

Futuroscoop, Jardin D’acclimation en Musee Grevin, alle drie gelegen in Parijs, bleven vandaag ook gesloten omwille van de gebeurtenissen.