Disney-attractie Tower of Terror wordt bioscoopfilm

Disney werkt momenteel aan een bioscoopfilm die volledig zal gaan over de attractie “Tower Of Terror”. In deze attractie neemt men plaats in een lift, die je meeneemt voor een ritje langs meerdere verdiepingen van het hotel. Tijdens de rit krijg je meerdere scènes te zien en ga je in vrije val meermaals omlaag. Deze attractie is momenteel in vier Disney-parken terug te vinden.

 

Het verhaal gaat als volgt: vijf personen raken vermist in de lift van een klassehotel, wanneer de bliksem inslaat in 1939. John August, scenarist van o.a. The Big Fish, zal instaan voor het schrijven van de film. Voor de productie krijgt hij de hulp van James Withaker.

Het is niet de eerste film die gemaakt wordt, gebaseerd op deze attractie, in 1997 verscheen al een gelijknamige film, echter kwam deze nooit op het grote doek, maar meteen op televisie.

Ook andere Disney attracties waren al inspiratie voor Disney-films, Pirates Of The Caribbean, The Haunted Mansion en dit jaar Tomorrowland, haalden ook al het witte doek en niet zonder succes. De Pirates reeks krijgt in 2017 al een vijfde film, Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

 

Bron: insidethemagic