Zeer succesvol Halloween event voor Liseberg

Liseberg opende voor het eerst in de herfstvakantie, wat een schot in de roos bleek te zijn. Het park lokte op 9 dagen maar liefst 200.000 bezoekers. Dat is het dubbele van wat het park verwacht had.

Andreas Andersen, CEO van het park, blikt tevreden terug: “We zijn dankbaar, verrast, maar ook heel moe na deze negen dagen. Met onze opening tijdens de herfstvakantie willen we van Göteborg een plek maken waar je plezier kan beleven tijdens de herfstvakantie. Dit is al van oudsher een moeilijke periode voor de hotels in de stad.”

Het park wil de herfstvakantie even succesvol maken als de kerstperiode, waarin heel wat toeristen naar de stad trekken. Op de eerste Halloweendag in het park trokken maar liefst 32.000 gasten naar het park, dat is evenveel als op een drukke zomerdag.

“We waren erg onzeker over het succes van ons allereerste Halloween event,” vult de CEO aan, “we dachten dat het enkele jaren zou duren voor het een echt succes zou worden, maar niet dat het onmiddellijk zo zou aanslaan.”

Beide restaurants en de drie spookhuizen waren meerdere malen volledig uitverkocht.

“Dit eerste jaar bekijken we als een testperiode, nu we weten wat belangrijk is, zullen we ook deze resultaten meenemen naar volgend jaar. We kunnen nu al beloven dat het evenement in 2016 nog groter en beter zal worden. We zullen nog langer openen en het zal er nog enger aan toe gaan.”