Tayto Park opent dit seizoen een 5D cinema van Simworx

Simworx installeerde de eerste 5D cinema met special effects in Ierland.

De nieuwe attractie zal plaats bieden aan 48 personen. De bezoekers zullen werkelijk ondergedompeld worden in de actie wanneer ze kijken naar Lost World, een dinosaurus avontuur of Wild West Mine, een ware western film. De stoelen in de cinema zullen op drie verschillende manieren de scenes aanvoelbaar maken. Ze bewegen links en rechts, voorwaarts en achterwaarts en zullen speciale effecten hebben zoals sprieten aan de benen. Ook kunnen ze lucht en bellen blazen. Het projectiesysteem is gemaakt door Christie.

“We kozen er voor een 5D cinema te bouwen omdat we zochten naar een attractie waar het hele gezin van kan genieten, deze kan ook elk jaar vernieuwd worden.”  Vertelt de General Manager van het park, Charles Coyle. “We kozen voor Simworx omdat wij vonden dat zij de beste voorwaarden aanboden voor de kostprijs en de beste kwaliteit. We gingen ook ten rade bij andere mensen in onze sector en Simworx werd sterk aanbevolen. Toen we hen voor het eerst ontmoet hadden, hadden we het gevoel dat zij de beste keuze waren voor ons. Ze waren doorheen alle gesprekken en werkzaamheden zeer efficiënt en professioneel en leverden een product van wereldklasse.

Simworx is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en is wereldwijd bekend voor hun 4D cinema’s en Immersive tunnels. The Lost Temple in Movie Park is daarvan een mooi voorbeeld.

 

Bron: Blooloop.com