Rodel en recreatieparadijs St. Englmar krijgt een achtbaan in 2016

da-voglwuide-sepp-achterbahn-st-englmar-ankuendigung-620x350

 

“Da voglwuide Sepp” zal in 2016 openen in het “Rodel en recreatieparadijs St. Englmar” (gesitueerd te Beieren, Duitsland).  Het zou hier gaan om een nieuwe achtbaan, geschikt voor het hele gezin. Voor deze nieuwe attractie zal het park een investering doen van ongeveer 3 miljoen euro.

De verwachte openingsdatum is gepland rond Pinksteren 2016. Deze achtbaan zal worden geproduceerd door de fabrikant “Zierer”.

Naar verluid zal de baan ook worden voorzien van een prachtig uitgewerkt thema. Alles zal hier draaien rondom de traditionele sleden, die vroeger werden gebruikt als transportmiddel door de lokale bevolking, om allerhande goederen zoals boomstammen te vervoeren.

De achtbaan zal ongeveer 755 meter lang worden. Verder voorziet men drie achtbaan-treinen. De topsnelheid zal net iets meer dan  60 km / h bedragen.

Bij de bouw van de attractie wordt zorgvuldig gebruik gemaakt van de omgeving. Dankzij de stijle heuvels zal de achtbaan zich nooit hoger dan 9 meter boven de grond bevinden. Het hoogteverschil zal ruim 27 meter bedragen.

Momenteel is de aanvraag voor de bouw van de achtbaan nog in behandeling bij de bevoegde instanties.
De exploitant is er van overtuigd dat het park de werken kan aanvangen in de herfst van dit jaar.

Het park biedt overigens nog een aantal andere leuke attracties aan, zoals een zomer rodelbaan en een Alpine Coaster van maar liefst 1.000 meter lang.

 

Bron: Parkerlebnis.de