Topnoteringen voor alle Europa-Park-hotels

Terwijl Europa-Park nog maar net begonnen is aan het 40ste seizoen, mocht dit grootste attractiepark van Duitsland een aantal mooie waarderingen voor zijn hotels ontvangen. De vijf themahotels namen allen een topnotering in op de jaarlijkse Tripadvisor-lijst van beste familiehotels in Duitsland. Ze staan maar liefst op de 1e, 2e, 3e, 6e en 7e plaats.

 

Beste park én familiehotels

Tripadvisor is ’s werelds grootste beoordelingssite met 315 miljoen unieke bezoekers per maand en meer dan 200 miljoen beoordelingen en meningen die meer dan 4,4 miljoen accommodaties, restaurants en attracties beslaan. Nadat eind vorig jaar Europa-Park al de Tripadvisor-Award kreeg voor beste attractiepark van Europa, waren nu de hotels aan de beurt. Onlangs werden de overzichten bekendgemaakt van de beste hotels. In de categorie ‘familiehotels’ bezetten alle hotels van Europa-Park een plaatsje in de Duitse top 10. In geen enkel ander land scoorde themahotels van attractieparken zulke hoge cijfers. De rangorde van Europa-Park hotels zag er als volgt uit:

1e plaats: El Andaluz

2e plaats: Bell Rock

3e plaats: Colosseo

6e plaats: Santa Isabel

7e plaats: Castillo Alcazar

 

Verdere verbeteringen in 2015

In het kader van de 40ste verjaardag van het attractiepark vonden afgelopen maanden diverse verbeteringen aan de hotels plaats. Zo betreden hotelgasten sinds kort het park via een nieuwe hotelingang. Hotel Colosseo kreeg er een pizzeria bij en alle kamers werden voorzien van een klimaatbeheersingssysteem. Iedereen die in de hotels verblijft kan reeds gebruik maken van een professioneel fitnesscentrum, zwembaden en sauna’s, maar vanaf dit jaar kan men ook terecht bij “Europa-Park Golfclub Breisgau e.V.”. Op slechts 15 minuten van het Europa-Park Resort in Rust kunnen golfers die in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs terecht op een 18 holes golfbaan. Een rondje kan snel en makkelijk bij een overnachting geboekt worden en is in sommige gevallen zelfs gratis voor hotelgasten.

 

Slapen in (Europese) stijl

Een overnachting in één van de vijf hotels van Europa-Park is altijd een bijzondere belevenis. Net als in het park staan in de hotels de Europese landen centraal. Dit thema is hier tot in de kleinste details doorgevoerd. Twee hotels kennen vier sterren, de andere drie hebben vier sterren superior. In de hotels “Colosseo”,  “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” en “Santa Isabel” kunnen de gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament en het Portugese kloosterleven. In het nieuwe Bell Rock-hotel kan in New England-sferen overnacht worden. Dit hotel kondigt zich met  een 35-meter hoge vuurtoren reeds van verre aan. In de voet van deze vuurtoren is een bijzonder restaurant gehuisvest. “Ammolite” is het eerste en enige attractieparkrestaurant ter wereld met (twee) Michelin-sterren.

 

Op zoek naar avontuur

Avontuurlijker overnachten kan op het Camp Resort van het park. Hier staan ingerichte  tipitenten, huifkarren en blokhutten ter beschikking. Ook is er een overnachtingscamping voor bezoekers die liever in de eigen caravan, camper of tent overnachten.


Awards voor het park

Europa-Park werd door Tripadvisor reeds uitgeroepen tot beste park van Europa, maar ontving in december van de in Nederland en België beter bekende beoordelingssite Zoover ook een award. Op deze site gaven vakantiegangers Europa-Park van alle parken in Europa de hoogste punten. Enkele maanden eerder vond de verkiezing van beste parken en attracties door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’ plaats. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen wees Europa-Park aan als ‘beste park ter wereld’.

 

Europa-Park viert in 2015 de 40ste verjaardag. Het park is gelegen in het Zwarte Woud en  is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. In het park zijn 13 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst elf. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 6 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 5 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de/nl.